Persbericht Smaakmarkt 2017

Door: Ab Jenema

IJMOND - Dit jaar vindt alweer de 5e editie plaats van onze eigen Smaakmarkt. Op alle vrijdagavonden in juli en augustus strijken lokale restaurants, bekende strandtenten, gezellige buurtkeukens en kleurrijke foodtrucks neer onder de kerktoren op het Julianaplein. En komen we samen om lekker te eten, te drinken, muziek te luisteren en elkaar te ontmoeten.

In 2012 werd door De TIP (Toeristen Informatie Punt) onderzoek gedaan naar wat we in Wijk aan Zee misten in ons dorp. Wat eruit sprong: de behoefte om elkaar te ontmoeten! Dat gegeven werd de basis voor de Smaakmarkt. De markt is immers traditioneel een plaats waar mensen elkaar ontmoeten en dingen uitwisselen. Koopwaar, maar ook informatie, nieuwtjes en sociale aangelegenheden. Een groep vrijwilligers van De TIP, SAWAZ en Cultural Village pakten het idee op. Het is die samenwerking en inzet van vrijwilligers met diverse achtergronden, die verbondenheid met en onder de deelnemers en de bijdrage van de bezoekers die de Smaakmarkt zo bijzonder maakt, in het ontstaan én in de uitvoering. Met thema’s als de Roze Markt en dit jaar het Zomercarnaval onderscheidt de markt zich van gewone culinaire events. Natuurlijk, de Smaakmarkt is een prachtige plek voor onze lokale horeca om zich te presenteren aan een breed publiek. Maar het is vooral een plek waar we met elkaar een geweldige sfeer neerzetten.  


Dat is waarom Wijk aan Zeeërs het hele jaar halsreikend uitkijken naar de Smaakmarkt. En waarom mensen vanuit de wijde omtrek op vrijdagavond naar ons dorp komen. We starten op vrijdag 7 juli en gaan er 8 prachtige zomeravonden van maken!

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing