Personeel Tata Steel actiebereid om baanverlies Nederland tegen te gaan

Door: Ab Jenema


IJMOND - Ruim 82 procent van 1175 respondenten bij Tata Steel IJmuiden geeft aan bereid te zijn actie te voeren om het wegsluizen van 100 miljoen winst naar de UK te stoppen. Daarbij verdwijnen bij de geplande Europese reorganisatie van Tata Steel onevenredig veel banen in IJmuiden.

De FNV heeft daarom op 20 april een online enquête uitgezet om de stemming onder ruim 2800 leden te polsen. ‘Op basis van de uitslag van de enquête gaat de FNV het eisenpakket dat op 10 januari 2020 is ingediend bij Tata Steel herzien’, vertelt Roel Berghuis, FNV-Bestuurder Tata Steel. 

Uitstellen
Eerder heeft de Tata Steel directie besloten om het schrappen van banen uit te stellen tot na 1 juli 2020. De Europese directie blijft echter vasthouden aan de reorganisatieplannen waarin Tata Steel Nederland jaarlijks 100 miljoen dividend moet betalen aan Tata Steel United Kingdom. Bovendien wordt door de Europese top extra gesneden in Tata Steel IJmuiden. Daarmee zouden bij de Nederlandse vestiging onevenredig meer banen verloren gaan. ‘Bijna iedereen is het met de FNV eens dat er geen extra medewerkers in IJmuiden hun baan mogen kwijtraken, omdat er weer euro’s verdwijnen naar Tata Steel UK’, zegt Berghuis.

Vastberadenheid
‘Dat mensen ondanks de heftige coronacrisis en haar effecten toch in grote meerderheid in actie willen komen, zegt veel over de vastberadenheid van het Tata Steel personeel. Dat is heel bijzonder’, aldus Berghuis. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing