Peuter- Ouderochtend weer opgestart.

Door: Ab Jenema

IJMOND - Welschap Welzijn heeft de activiteit Peuter- Ouderochtend weer opgestart. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Op 4 ochtenden per week zijn peuters, ouders en grootouders of verzorgers welkom. Zij kunnen dan gewoon gezellig komen kletsen, vragen stellen en ervaringen uitwisselen, we gaan voorlezen, liedjes zingen, knutselen en nog veel meer.

Op maandag en vrijdag vindt het plaats van 09.45 uur tot 11.15 uur in het Spectrum, op dinsdag en donderdag op dezelfde tijden in de Schuilhoek, beiden in Heemskerk. Vooraf aanmelden per e-mail is noodzakelijk en verplicht, vanwege het beperkt aantal plekken. Per aanmelding gaan wij uit van 1 volwassene met maximaal 2 kinderen. Voor maandag/vrijdag in het Spectrum kunt u aanmelden bij [email protected]. Voor dinsdag/donderdag in de Schuilhoek kunt u aanmelden bij [email protected]. In de e-mail vermeldt u de naam en leeftijd van elk kind dat meekomt en uw telefoonnummer. U ontvangt een mail ter bevestiging. Kosten zijn €1,50 per keer.

Aanvullende maatregelen
U neemt uw eigen fruit of ander hapje en water mee, dit kunnen wij op dit moment niet voor de kinderen verzorgen. Volg bij het binnengaan van het buurtcentra altijd de richtlijnen op. Heeft u of uw kind Corona gerelateerde klachten? Dan kunt u niet komen en blijft u thuis.

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot-)ouders/verzorgers
Een praatje maken, koffie drinken, ervaringen uitwisselen, vragen stellen over opvoeding. Kinderen kunnen spelen, bouwen, fietsen, kleien, kleuren. We zingen liedjes en lezen voor. Voor de allerkleinsten hebben we een speelkleed. Aan het eind van de ochtend ruimen we samen op.

Ondersteuning bij de opvoeding
De peuter-ouder-ochtend is een goede voorbereiding op de peuteropvang. Sociaal werkers begeleiden de ochtend op basis van de Triple P methode, samen met vrijwilligers. Ook werken we met de thema's van VVE Thuis voor het spelenderwijs aanbieden van taal. Voor meer informatie en aanmelden neemt u contact op via eerder genoemde e-mailadressen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing