Photoclubhouse bestaat 1 jaar op 25 september 2022

Door: Ab Jenema

IJMOND - Photoclubhouse is een online én offline photocommunity. Een veilige en leerzame omgeving voor mensen die actief met fotografie bezig zijn. Zowel voor de beginner, hobbyist als de professional.

De trotse IJmonders Hans van der Mast en Maarten van der Zwet Slotenmaker hebben in de zomer van 2021 de handen ineengeslagen. Na eerdere samenwerking zagen ze een toenemende behoefte aan (samen) fotograferen onder fotografen en hebben in de zomer van 2021 Photoclubhouse opgericht.

De fotograferende leden leren van en met elkaar, op een positieve en constructieve manier. Het is een plek waar we verbinden en plezier maken met fotografie!

Er worden regelmatig “offline” activiteiten georganiseerd zoals fotowandelingen, lezingen, workshops, masterclasses en practices (oefeningen).

Online kunnen mensen op onze eigen omgeving (zonder reclames) foto’s delen, en bij voorbeeld meedoen aan de wekelijkse Photochallenge.

Op de website zijn de activiteiten zichtbaar onder Evenementen, leden kunnen zich inschrijven hiervoor. Er is volop ruimte voor het plaatsen van foto’s, zo zijn er diverse Fotosoorten zoals Macro-, Landschap-, Portret- en Nachtfotografie

Wat opvalt na een jaar, waarin meer dan 120 mensen zich hebben aangesloten, zijn de warme contacten die leden met elkaar onderhouden. Er is een behoorlijke diversiteit, zowel in leeftijd als foto-ervaring. Met name op de gratis oefendagen en Photowalks zien we dit.

De meeste leden komen uit de IJmond. Hans en Maarten weten dat er veel meer mensen fotograferen en nodigen iedereen uit om lid te worden. Op 25 september as houdt organiseert Photoclubhouse haar jaarlijkse experience-event in de Ruïne van Brederode.

Meer informatie over Photoclubhouse is te vinden op de website www.photoclubhouse.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing