Piano- en handpanconcert in Badgastenkerkje

Door: Ab Jenema

WIJK AAN ZEE – Op vrijdag 26 april om 20:30 is er in het Badgastenkerkje een meditatief piano- en handpanconcert. Er wordt geopend met  geklingel van diverse soorten chimes, dat overvloeit in pianomuziek en vervolgens in handpan-spel. Een handpan is een rond, metalen instrument dat met de hand of met vilten mallets bespeeld wordt en rijk is aan boventonen.

Het concert duurt ongeveer 40 minuten.
Je hebt geen speciaal talent nodig om te kunnen genieten van een meditatie-concert. Je hoeft niets bijzonders te doen dan bereid zijn om even te je telefoon uit te zetten, te luisteren en stil te zijn. Deelnemers beschrijven na een klankschalenconcert vaak dat iets wat vast zat is losgetrild. Dat kan bijvoorbeeld een gedachte zijn, een gevoel of een inzicht.

Er kan ook heel specifiek lichamelijk iets loskomen. De rust en de ruimte die je tijdens het concert mag ervaren kun je na de sessie met je meenemen.
Mediteren is ‘in.’ Bijna iedereen heeft er wel een idee over, maar wat is het nu eigenlijk mediteren? Is mediteren zweverig? Zoals met een vliegtuig op vakantie gaan? Nee, meditatie-oefeningen laten je niet wegzweven naar verre exotische oorden, ze sluiten juist aan op basisfuncties zoals onze ademhaling, het ruiken of luisteren. Meditatie-oefeningen maken je opmerkzaam voor de realiteit van hetgeen er in je en om je is.

Inloop vanaf 20:00. Toegang vrij, na afloop is een vrijwillige bijdrage welkom voor instandhouding van muziek en kerkje.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing