Pianoconcert René van Sluis in de Grote Kerk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zondag 12 november geeft René van Sluis een concert op de Yamaha vleugel van de Grote Kerk. René van Sluis is geboren in Wormerveer en begon op zeer jonge leeftijd met pianolessen van zijn moeder. Al snel gaf hij veel recitals en concerten.

Op elf-jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein. Na zijn gymnasiumtijd studeerde hij bij Karel Hilsum. Toen hij 25 jaar was ontdekte de bekende zangpedagoge Maartje Kliffen zijn stem en adviseerde hem een beroepsopleiding te volgen. Na studie bij Maartje Kliffen ging hij naar het conservatorium te Arnhem, waar hij studeerde bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde. Daarna heeft hij veel recitals en concerten gegeven in oratoria en opera’s. Hij heeft een grote voorliefde voor liederen recitals van Schubert, Schumann, Brahms en Dupart.

Na het afsluiten van zijn zangcarrière heeft hij zich opnieuw gericht op pianostudie. Waarom weer de piano? “Zingen en piano spelen liggen voor mij in elkaars verlengde. Het Bel Canto wat je o.a. in aria’s van Bellini hoort (Casta Diva) klinkt door in de melodische lijnen die Chopin schreef in o.a. zijn nocturnes. Chopin stuurde zijn leerlingen op zangles.

In de ademtocht van het zingen schuilt een grote affiniteit met de mooie legato bogen, die zo kenmerkend zijn in de vele melodieën van al zijn werken. Dit kan leiden tot een diepere verbondenheid met de verstilling en weemoed waar deze muziek zo om vraagt”. Zondag 12 november aanvang 13.00 uur Grote Kerk Beverwijk. Entree 10 Euro

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing