Pieters wint opnieuw aanbesteding OV-Fiets

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Het bedrijf Bikes2Go van Robert Pieters heeft opnieuw de aanbesteding voor de OV-fiets gewonnen. Hiermee laat het Beverwijkse bedrijf, net als zes jaar geleden, gevestigde concurrenten als Batavus en Gazelle achter zich. Pieters mag in de komende jaren weer duizenden fietsen leveren aan de dochterorganisatie van NS.  

In 2009 vestigde Pieters met zijn bedrijf Bikes2Go landelijk de aandacht op zich door de aanbestedingsprocedure te winnen en daarmee grote namen uit de rijwielindustrie te verslaan. Pieters heeft onder de naam Fietspoint fietsenwinkels op de stations van Beverwijk en Haarlem en laat fietsen naar eigen ontwerp in Azië produceren. Daarnaast levert hij ook fietsen van bekende topmerken uit binnen- en buitenland. Dat hij dit jaar opnieuw de aanbestedingsprocedure zou winnen, had hij eigenlijk niet verwacht. "Ik dacht dat de grote bedrijven nu wel wakker geworden zouden zijn", reageert hij. Volgens Pieters is het belangrijk om de aanbestedingsopdracht, een dik boekwerk waarin exact het gewenste product wordt beschreven, goed te lezen en precies datgene te leveren wat gevraagd wordt. "Er was een fabrikant die kwam met een fiets waarvan de kleuren afweken van het gevraagde en er was een fabrikant die een fiets presenteerde met een achterlicht op batterijen, terwijl dat niet gevraagd was."

De zes bedrijven die uiteindelijk deelnamen aan de slotronde van de aanbesteding moesten elk hun prototype van de OV-fiets in Utrecht presenteren. Een groep consumenten mocht de fietsen vervolgens uitproberen en hun oordeel geven. "Er hebben in twee dagen tijd wel duizend mensen op gefietst", vertelt Robert Pieters. Hij ontwikkelde een fiets met een koplamp die in het frame is geïntegreerd. Het werd uiteindelijk een race tegen de klok: "Op vrijdag kreeg ik de fiets met alle onderdelen vanuit Azië binnen. In het weekeinde heb ik de fiets gemonteerd en maandagochtend reed ik naar Utrecht. Het waren spannende weken, maar het is gelukt." Pieters verwacht dat de eerste orders voor levering van de nieuwe OV-fiets in het komende voorjaar zullen binnenkomen. Intussen is hij ook volop bezig met de ontwikkeling van een nieuw stallingssysteem voor fietsen, waarvan op www.feetzdock.com het eerste prototype te zien is.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing