Pikeursprijs van de IJmond: wordt het Lindsey, John of John?

Door: Jan Pronk

IJmond, 8 augustus 2019 – De harddraverij op de Breestraat is gewonnen door Archange de Jiel, gereden door pikeur Jaap van Rijn. Gaya Vip, met John Dekker op de sulky, werd nummer twee. In de strijd om de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond is desondanks John de Leeuw de dagwinnaar. Hij startte met Archange de Jiel en Chief One en wist beide paarden bij de laatste vier te brengen. Toen in de vierde omloop zijn paarden tegen elkaar lootten, koos De Leeuw ervoor door te gaan met Chief One. Achteraf niet de beste keuze, want zijn vervanger Jaap van Rijn ging even later met de dagzege aan de haal.

De vele gewonnen ritten met twee paarden én een mooie vierde plaats leverden John de Leeuw niettemin 13 punten op, waardoor hij nu met 29 punten op schootsafstand staat van Lindsey Pegram, die het klassement met nog slechts 9 punten verschil (36 totaal) aanvoert. Saillant detail: als De Leeuw ervoor had gekozen achter zijn andere paard te blijven zitten, was zijn achterstand nog slechts 1 punt geweest.

Eenvoudig in te halen
Het onderlinge puntenverschil is echter ook nu bij de laatste van de vier IJmond-draverijen eenvoudig in te halen. Zowel De Leeuw als Pegram zullen dan ook waarschijnlijk over vier weken in Heemskerk op volle oorlogssterkte aan de start verschijnen. De enige andere pikeur die nog iets in de melk te brokkelen lijkt te hebben is John Dekker, in Beverwijk verliezend finalist, met een tussenstand van 25 punten nog dicht in de buurt van John de Leeuw.

Het gaat in Heemskerk dus vrijwel zeker tussen Lindsey, John en John. De Pikeursprijs van de IJmond is een geldprijs voor de meest succesvolle pikeur tijdens de vier draverijen die elk jaar in de IJmond plaatsvinden. Wie de prijs, samen met de loodzware plexiglas bokaal mee naar huis neemt, wordt donderdag 5 september op de Marquettelaan beslist.

De top van het klassement na 3 van de 4 IJmond-draverijen:

1. Lindsey Pegram (38 pt)
2. John de Leeuw (29 pt)
3. John Dekker (25 pt)
4. Krista Timmer / Rick Wester (17 pt)

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing