Pilotproject Groen Thuis met twintig warmtepioniers van start

Door: Jan Pronk

IJMOND - Twintig verschillende huishoudens, één doel: eind 2022 aardgasvrij wonen en leven. Het pilotproject Groen Thuis is met een digitale bijeenkomst gestart. Dit jaar gaan twintig inwoners uit de IJmond hun woning aardgasvrij maken met ondersteuning van adviseurs van Duurzaam Bouwloket en de Huizendokter.

Met deze bijeenkomst gaat voor zowel Omgevingsdienst IJmond als de inwoners het aardgasvrije avontuur van start. Omgevingsdienst IJmond wil met deze pilot leren welke begeleiding het meest passend is voor inwoners die een aardgasvrije willen wonen. Hierbij staan de wensen van de inwoners voorop. Groen Thuis gaat uit van individuele wensen vóór techniek.

Digitale bijeenkomst

De bijeenkomst werd geopend door projectleider Michael Herweyer van Omgevingsdienst IJmond. Daarna vertelde Duurzaam Bouwloket en de Huizendokter meer over het proces en de aanpak. Twintig enthousiaste deelnemers stelden zich voor en vertelden over hun wensen voor hun thuis. Wilt u op de hoogte blijven van het proces en de ervaringen van de woningeigenaren? Meld u aan voor de nieuwsbrief via www.odijmond.nl/groenthuis .

Groen Thuis

In het pilotproject Groen Thuis krijgen twintig inwoners van de IJmond ondersteuning en advies van bouwkundig adviseurs van Duurzaam Bouwloket en de Huizendokter. Vanuit diverse onderzoeken blijkt dat onzekerheid en onvoldoende kennis hoofdredenen zijn in de reis naar verduurzaming. Groen Thuis kijkt hoe dit kan worden weggenomen. In groepen gaan de deelnemers aan de slag met het opvragen van informatie en offertes. Groen Thuis is de laatste stap in het aardgasvrij maken van de woning. De eerste stap is energie besparen door kleine maatregelen, zoals het gebruik van ledlampen, en grote maatregelen, zoals isoleren. Meer weten? Kijk op www.odijmond.nl/energietransitie .

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing