Plaatsing caravan op Lau Mazirelstraat van de baan

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – Enkele weken geleden heeft de gemeente Beverwijk omwonenden van de groenstrook nabij de Lau Mazirelstraat geïnformeerd over haar voornemen tijdelijk een caravan te plaatsen voor twee daklozen. Dit voornemen heeft veel positieve en negatieve reacties opgeleverd. De reacties zijn door de gemeente serieus genomen. Niet alleen de reacties via Facebook, maar ook de telefonische en schriftelijke reacties hebben de gemeente doen besluiten het plan in deze vorm niet door te zetten. Afgaand op de aard van een deel van de reacties, is de indruk ontstaan dat het plaatsen van de caravan in deze buurt niet in het belang is van het welzijn van het betrokken stel.

De gemeente Beverwijk is en voelt zich verantwoordelijk voor de betrokken Beverwijkers en wil op straat leven voorkomen. Daarom is gezocht naar een andere locatie. Deze is gevonden. De caravan wordt tijdelijk geplaatst nabij het Stadhuis, achter bioscoop Cineworld. Hierover is overlegd met de directie van Cineworld.
Deze tijdelijke woonoplossing is een uitzondering. De gekozen plek is eigendom van de gemeente. Door het plaatsen van een schutting proberen we overlast zoveel mogelijk te voorkomen. De omgeving wordt in samenwerking met hulpverleners, handhaving en politie goed in de gaten gehouden.
 
De gemeente blijft samen met de betrokkenen en hulpverleners zoeken naar een meer permanente oplossing. Bij de zoektocht naar een meer permanente oplossing is ook contact met beide Beverwijkse woningcorporaties.
Beverwijk, 10 mei 2017

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing