Planning werk Meerlanden / Parallelweg

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Vanaf maandag 14 mei kan het verkeer op de Meerlanden / Parallelweg tussen de Aagtenpoort en de Broekpolder weer in twee richtingen gebruik maken van de weg. Het afronden van de reconstructiewerkzaamheden wordt uitgesteld tot na de bouwvakvakantie.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden is hier begin van dit jaar eenrichtingverkeer ingesteld. Een deel van de reconstructie is klaar maar de afronding wacht op de voorbelasting. De voorbelasting is nodig om de slappe ondergrond samen te drukken voordat de weg wordt aangelegd. Recent is gebleken dat de tijd die nodig is om de ondergrond goed samen te drukken bij de Meerlanden korter is dan de zes maanden die hiervoor zijn berekend. Echter, om de reconstructie inclusief de aansluiting op de nieuwe rondweg af te kunnen maken, zou het eenrichtingverkeer tot na de bouwvakperiode in stand moeten blijven. Hierdoor ontstaat het risico dat op twee belangrijke wegen gewerkt wordt, want de reconstructie van de Spoorsingel staat ook vlak na de bouwvak gepland. Dit is niet gewenst en ook niet nodig. De werkzaamheden aan De Meerlanden kunnen namelijk worden uitgesteld totdat de reconstructie van de Spoorsingel klaar is.

Dit betekent dat het ingestelde eenrichtingverkeer op de Meerlanden / Parallelweg voorlopig niet meer nodig is. Er blijft wel een snelheidsbeperking van 30 km per uur van kracht omdat de reconstructie nog niet af is. Door het uitstel kunnen de resterende werkzaamheden aan de Meerlanden worden gecombineerd met andere activiteiten aan de Oostelijke Doorverbinding waardoor het totale project geen vertraging oploopt. Het totale project wordt in oktober van 2014 afgerond.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl