Plastic Soup in de IJmond op 9 oktober

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - De landelijke Dag van de Duurzaamheid krijgt ook in Beverwijk volop aandacht. Beverwijk Duurzaam organiseert op zondagmiddag 9 oktober van 14.00 tot 17.30 in de Grote Kerk van Beverwijk een bijeenkomst  over de Plastic Soup met een Natuur- en milieumarkt met als thema: Plastics.
Iedereen is van harte welkom en er is geen toegangsprijs. In plaats daarvan staat er een collectebus voor de Plastic Soup Foundation.


Plastic soup

Maria Westerbos oprichtster van De Plastic Soup Foundation komt uitleggen wat deze organisatie doet tegen het plastic afval in de zee en hoe je zelf kunt meewerken.
Ook zijn er presentaties van De Stichting Zeeboerderij IJmond die ook een demonstratie geeft over hoe je plastic maakt uit afval
Op de informatiemarkt ontdek je voorbeelden om in actie te komen tegen het teveel aan plastics. En er zijn een aantal bedrijven aanwezig die hun ecologisch verantwoorde producten laten zien.
Lokale natuur- en milieugroepen:
duurzame doeners  tonen je wat ze doen in Beverwijk: maak o.a. kennis met het Repair Café, de Fietsersbond, de Stichting Gered Gereedschap, Opgewekte woningclub, Baywatchers Kennemerland en natuurlijk de organisator van deze middag het platform Beverwijk Duurzaam.
Voel je meer voor actie, ontmoet dan vooral de Stichting Klean . Zij voeren  op een leuke manier actie, waar je zo aan mee kunt doen, ook als wandelgroep.
Voor de jongeren hebben wij een spreekbeurthoek, een voorleeshoek en een workshop “Kleien zonder plastic”
In  andere workshop kun je leren hoe je van plastic afval een handig en mooi product kunt maken. Neem een lege plastic fles mee! En de doppen mogen ook mee, want die worden ingezameld voor het goede doel.
Verder hebben we nog een workshop over  hoe je op een natuurlijke manier een product maakt  dat geen microplastics bevat.

Uitgebreid programma vind je op www.beverwijkduurzaam.nl

Heb je zelf een leuk idee of wil je meehelpen? Neem dan contact met ons op via [email protected]

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing