Plek voor Klimaatburgemeester in gemeente Beverwijk nog altijd open

Door: Jan Pronk

Den Haag/Beverwijk – Gemeente Beverwijk mist nog een Klimaatburgemeester voor de Nationale Klimaatweek (NKW). Inmiddels hebben door heel Nederland zo'n 150 Klimaatburgemeesters zich aangemeld voor de derde editie van NKW, die plaatsvindt van 30 oktober tot en met 5 november 2023. Net als tijdens de voorgaande edities zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in alle gemeenten een Klimaatburgemeester.

Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een beter klimaat. Ze zijn een voorbeeld in hun gemeente en inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen door hun verhaal te delen. Daarnaast organiseert de Klimaatburgemeester tijdens de NKW een activiteit om andere inwoners van de gemeente te inspireren ook (meer) duurzame acties te ondernemen.

Alle acties zijn goed: van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijke impact. Er zijn Klimaatburgemeesters die in een gasloos huis wonen, geen auto meer hebben of heel bewust spullen kopen. Maar er zijn ook Klimaatburgemeesters die samen met de gemeente de energietransitie in hun wijk (verder) op gang brengen of collectief zonnepanelen inkopen in de straat.

Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Beverwijk? Het klimaatburgemeesterschap is niet alleen voor volwassenen; ook kinderen en jongeren kunnen zich opgeven. Meer informatie over de spelregels en aanmelden vind je op www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden.

Over de Nationale Klimaatweek
In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald ten opzichte van 1990, als opmaat naar klimaatneutraal in 2050. Om dit te bereiken moeten we nu al met z'n allen in actie komen en stappen zetten om duurzamer te leven, wonen, eten, consumeren, reizen en produceren. Daarom organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Nationale Klimaatweek. Kijk voor meer informatie over deze campagne, wat een Klimaatburgemeester is, welke rol Klimaatburgemeesters gaan spelen tijdens de Nationale Klimaatweek en hoe zij zich kunnen aanmelden op www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing