Poëzieworkshops in de tuin van Buitenplaats Akerendam

Door: Ab Jenema

Copyright foto: Victor Schiferli

IJMOND - Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Septembergras’ in de tuin van Buitenplaats Akerendam organiseert Bibliotheek IJmond Noord in samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk speciaal voor ouderen en jongeren - en iedereen daartussenin - een drietal workshops over poëzie. Hoe lees je poëzie, hoe schrijf je poëzie, en waarom is poëzie zo bruikbaar bij al die mooie en moeilijke momenten in je leven?

De workshops op vrijdag 3 en 10 september van elk circa 1,5 uur vinden plaats in de tuin van Akerendam. De workshops kunnen los gevolgd worden, maar leuker is natuurlijk om de hele serie mee te doen.

De laatste workshop/bijeenkomst op zondag 12 september staat in het teken van dichter Hans Tentije die in de tuin van Akerendam zal voordragen uit eigen werk.

In een voorafgaand vraaggesprek met Janita Monna, poëzierecensent van Dagblad Trouw, vertelt hij over zijn werk, zijn jeugd in Wijk aan Zee, zijn fascinatie voor het verglijden van de tijd, wat herinneringen doen met een dichter en over het licht vanuit zee.

De workshops worden gegeven door Jaap Tesselaar, oud-docent Nederlands en welbekend van onze literaire bijeenkomsten tijdens Zomer op ’t Plein.

Aanmelden voor de poëzieworkshops kan via de website van de bibliotheek https://www.bibliotheekijmondnoord.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing