Pontveer Beverwijk - Havenfestival IJmuiden

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Op zaterdag 31 augustus vindt het tiende Havenfestival IJmuiden plaats. Samenwerken en elkaar ontmoeten vindt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk belangrijk. Daarom sponsort de gemeente het Havenfestival. Het evenement is een goede gelegenheid om mensen, zowel particulieren als ondernemers, met elkaar te verbinden. Het energieke thema van het Havenfestival dit jaar “IJmond Maakt” is kenmerkend voor de dynamiek bij de bedrijven in de IJmond en het havengebied.
 
Ter gelegenheid van het Havenfestival is er een unieke pontverbinding tussen Beverwijk en IJmuiden gelegd. Vanaf 12.00 uur kunnen voetgangers en fietsers in de haven van Beverwijk, op de hoek Noorderkade / Havenstraat, op de pont stappen. De opstaplocatie is te herkennen aan een terras waar tijdens het wachten een drankje genuttigd kan worden. Het terras wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Waardige Dier en Party Support. De pont en het terras bieden een unieke gelegenheid om de haven Beverwijk en het Noordzeekanaal eens op een hele andere manier te bekijken. Tijdens de veertig minuten durende tocht naar de Loswal in IJmuiden wordt het publiek vermaakt met optredens van Young Art. Zij organiseren aan boord ook een quiz met als hoofdprijs een door DFDS beschikbaar gestelde minicruise (inclusief hut en bustransfer) naar Newcastle en vele andere prijzen. De muzikale ondersteuning is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Beverwijk. Vanaf de Loswal voor de Kleine Sluis is het nog maar tien minuten lopen naar het festivalterrein op de Trawlerkade. Voor wie het leuk vindt
kan er gebruik worden gemaakt van de TukTuk. Deze brengt wandelaars van de pont IJmuiden naar het festivalterrein en terug.

Vertrektijden pont vanuit Beverwijk: 12:00 - 14:00 - 16:00 - 18:00 en 20:00 uur.
Vertrektijden pont vanuit IJmuiden: 13:00 - 15:00 - 17:00 - 19:00 en 21:00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing