Poolse delegatie op bezoek in Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – Een delegatie ouderen en ouderenwerkers uit het Poolse Wronki komt woensdagavond aan in Heemskerk, op uitnodiging van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki. Een werkgroep van de stichting, bestaande uit Melanie Voorhans-Wijand, Edith Tiecken en Laura de Ridder, heeft een vier dagen durend programma voorbereid. De komst van de delegatie maakt deel uit van de samenwerking tussen de stichting en het Femina Project in Wronki. Al enkele jaren organiseren beide besturen over en weer werkbezoeken die in het teken staan van ouderen en daaraan gekoppelde thema’s als zorg en huisvesting. 

De Poolse gasten komen woensdagavond aan in Waterrijck, het woonzorgcentrum aan de Lessestraat in Heemskerk. 

Donderdag 8 maart houdt Bert Kisjes een lezing over het thema senioren in de Grote Kerk in Beverwijk. ’s Middags is de groep gast in Huis ter Wijck aan de Plesmanweg in Beverwijk voor een film en een lezing over het Maatjes Project. Vrijdag 9 maart staat in het teken van NL Doet en die dag wordt genoten van en meegedaan aan allerlei activiteiten in Waterrijck. NL Doet is de grootste vrijwilligersactiviteit in Nederland en is een project van het Oranjefonds.  

De dag wordt afgesloten met een wandeling in Wijk aan Zee.

Zaterdag 10 maart vindt ’s morgens een workshop mantelzorg plaats in Waterrijck en na de lunch kiezen de Polen een toeristisch doel: de Simonehoeve in Katwoude, een kaas- en klompenmakerij. 

Zondag zijn de gasten, die worden ondergebracht bij gastgezinnen, vrij en hen wordt de mogelijkheid geboden om de Beverwijkse Bazaar te bezoeken.

’s Avonds wordt het bezoek afgesloten met een feestavond met een buffet (dankzij onze sponsor Albert Heijn) en gezellige Oudhollandse spelletjes in Paviljoen Westerhout in Beverwijk. Alle deelnemers uit Wronki, gastouders en alle andere betrokken vrijwilligers zijn daarvoor uitgenodigd. 

Meer nieuws over het bezoek en andere activiteiten van de stichting stedenband: Facebook en www.beverwijk-wronki.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing