Poolse marathonloper verbleef in Beverwijk

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Onder de 16.000 deelnemers aan de TCS Amsterdam Marathon  bevond zich één (amateur)loper uit het Poolse Wronki: Jakub Szymankiewicz. De 24-jarige deelnemer verbleef voor zijn deelname bij een gastgezin in Beverwijk.  

Szymankiewicz heeft aan vier marathons in eigen land meegedaan, één in Rome en nu in Amsterdam. Zijn eerste bezoek aan Nederland, dus ook aan Beverwijk, is zeker in sportief opzicht redelijk verlopen. Zijn persoonlijk record stond op 2.33 uur, zijn streven was om onder de 2.30 uit te komen en dat is helaas niet gelukt. Zijn eindtijd was 2.41.25 en daarmee belandde de Pool op de 79ste plaats. Hij kreeg na 33 km last van steken in zijn zij. Maar de drukkende warmte (19 graden), de forse wind en de hoge luchtvochtigheid (90 procent) speelden een negatieve rol, ook bij de resultaten van de toppers.

Over een half jaar is Szymankiewicz afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Poznan en hij is werkzaam als programmeur bij een bedrijf in zijn woonplaats Wronki. Voetbal is zijn eerste grote passie, hij speelde bij Amica Wronki als professioneel junior, lopen is zijn tweede favoriete sport.
Wim Spruit, voorzitter van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki, is verheugd dat het activiteitenpakket van de stichting weer eens een sportief element bevat. "Door de jaren heen hebben bestuur en vrijwilligers zich vooral gericht op sociale en culturele activiteiten. Misschien dat dit bezoek voor meer sporters, in Wronki en Beverwijk, aanleiding is om aan een uitwisseling deel te nemen. Het bezoek van Jakub, die in een gastgezin in Beverwijk verbleef, bewijst dat het kan."

Overigens wil Jakub Szymankiewicz revanche nemen op zijn tegenvallende prestatie door op 9 november 2014 deel te nemen aan de marathon in Ravenna (Italië).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing