Postume uitgave cd "De Echte Ik" van Skinny-vinny

Door: Cor Beumer

HEEMSKERK - Woensdag 25 januari 2012 zal het poppodium De Nozem en de Non in het teken staan van de release van de cd "De echte ik" van rapper Skinny-vinny. Skinny-vinny was Vincent Hekman. Hij is afgelopen zomer op negentienjarige leeftijd plotseling overleden.

De op 13 augustus 1991 geboren Heemskerker was 8 jaar toen hij voor het eerst kennis maakte met hiphop. Zijn neef kwam met een cd van Brainpower. Nadat hij deze vaak had beluisterd, begon hij zijn teksten mee te rappen. In 2005 nam hij onder de naam Vinniger zijn eerste demo op. Op dat moment ontdekte hij zijn passie voor muziek.  Door veel contacten te hebben opgebouwd in de rap-scene kreeg hij de kans zich verder te ontwikkelen. Met het schrijven, oefenen en opnemen van raps was hij dagelijks bezig. Tegelijk ontwikkelde hij zich verder en verdiende hij veel respect van de mensen uit de buurt. In 2009 ontmoette hij Niels Henke en vanaf dat moment ging zijn niveau omhoog. Niels gaf hem de kans om zijn tracks op een professionele wijze op te nemen.  Skinny-vinny’s echte doorbraak kwam in 2010 met het nummer "Als ik ga", een duet met zangeres Iris v.d. Meij, opgedragen aan een overleden vriend. Het nummer en de erbij behorende videoclip kwamen uit een jaar na diens ongeluk uit. Het is erg moeilijk om te geloven dat hij een jaar later zelf ook ging...

Skinny-vinny was een rapper met een droom. Een droom om de wereld te veroveren met mooie muziek en prachtige teksten. Geen geschreeuw over chickies, fuck-dit en fuck-dat maar teksten met inhoud. Er is gelukkig van Vincent/Skinny-vinny veel muziek bewaard gebleven en deze is ook nog van prima kwaliteit. Zo goed zelfs, dat de familie van Vincent samen met zijn vriend Niels Henke in eigen beheer een cd hebben uitgegeven ter nagedachtenis aan zijn leven en overlijden. Op 25 januari 2012 wordt de cd presentatie gehouden.

Waarom op 25 januari? Omdat Vincent / Skinny-vinny het altijd over had over "0251", waarmee hij Heemskerk / Beverwijk bedoelde en zich hiermee afzette tegen de dominantie van 020 en 010 (Amsterdam / Rotterdam). En "0251" is bijna hetzelfde als 0 25-1 dus 25 januari.

De releaseparty vindt plaats in De Nozem en De Non aan de A. Verherenstraat 1 in Heemskerk. De aanvang is om 20:00 uur (zaal open 19.30 uur).  De eerste cd wordt uitgereikt aan de bekende Nederlands-Surinaamse rapper Keizer.  Op 25 januari start ook de verkoop van “De echte ik”. De cd wordt verkocht voor slechts € 10,-. De helft van de opbrengst is bestemd voor De Nederlandse Hartstichting.
De artiesten die belangeloos meewerken aan deze avond zijn ondermeer DJ NLZ, Da Peppin, Iris v.d. Meij, Junior Neph, Brickman, Aya, Static Beatbox, Crack Helder en Becio en meer...

Kijk voor meer informatie op het internet. Surf naar www.skinny-vinny.nl. Klik hier voor videobeelden van Skinny-vinny.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing