Pré Wonen bouwt dit jaar 194 nieuwe woningen

Door: Raimond Bos

REGIO - Pré Wonen blijft investeren in het Beverwijkse Kuenenplein/Plantage en het Haarlemse Parkwijk, ondanks verminderde investeringsmogelijkheden. Dit zijn twee van de drie wijken die de corporatie samen met partners vitaal en gewild gaat maken. In totaal gaat het nu om 85 nieuwe woningen. Later dit jaar volgen er nog 109.


Beverwijk: Oostertuinen en Wijk aan Duinerweg
Op 12 december 2013 is de eerste paal geslagen van 13 vrije sector huurwoningen aan de Oostertuinen. De eengezinswoningen worden modulair gebouwd en daardoor al in mei 2014 opgeleverd. Aan de Wijk Duinerweg/hoek Wilgenhoflaan start in het eerste kwartaal de bouw van 12 sociale en 4 vrije sector huurwoningen. De woningen worden ook modulair gebouwd en rond de zomer opgeleverd.

Haarlem: Martin Monnickendamplein en Leonard Springerlaan
In het tweede kwartaal van 2014 start de eerste fase van project De Groene Linten, dat onderdeel is van de wijkvernieuwing van Parkwijk. Aan (een deel van) het Martin Monnickendamplein en de Leonard Springerlaan staan dit najaar 11 nieuwe sociale huurwoningen en 10 vrije sector huurwoningen.

Haarlem: Spoorwegstraat
Aan de Spoorwegstraat in Haarlem heeft Pré Wonen 24 startersappartementen in aanbouw. Deze woningen worden in het voorjaar van 2014 opgeleverd.

Santpoort-Noord: Terrasweg
Op de hoek van de Terrasweg/Dinkgrevelaan start Pré Wonen in het eerste kwartaal met de bouw van een nieuw dorpshuis met op de verdieping 11 sociale huurappartementen voor senioren. Brederode Wonen gaat de appartementen beheren en verhuren.

Voor de nabije toekomst heeft de woningcorporatie in eerder genoemde wijken nog in het verschiet: 43 woningen in Parkwijk en 66 appartementen in de Plantage (inclusief huisartsenpraktijk en apotheek). Dat maakt dat Pré Wonen dit jaar in ieder geval 194 woningen gaat bouwen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing