Presentatie over Art Starratt B-17 bommenwerper

Door: Ab Jenema

REGIO -  Op zondag 28 augustus is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, een presentatie over Art Starrat, de bommenrichter van de Amerikaanse B-17 bommenwerper met de nickname "No balls at all". Dit vliegtuig maakte op 24 februari 1944 bij Vijfhuizen een noodlanding. Dit is een unieke presentatie waarin Art Starratt zelf zijn verhaal over de missie naar Schweinfurt, de noodlanding, zijn gevangenname zijn verblijf in het gevangenkamp en zijn ontsnapping doet, in een door Frits en Janny Herfst bewerkte video. Dit is een zeer uniek human interest verhaal. De presentatie vangt aan te 14.00 uur.

 

De spreekster

Jannie Herfst is voormalig journaliste uit de Haarlemmermeer en was jarenlang verbonden aan onze zusterstichting Crash 40-45. Jannie Herfst heeft voor deze presentatie contact gehad met Art Starrett, voor hij in 2012 overleed.

 

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

 

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

 

Bijzonder bezoek

Een bezoek aan Fort Veldhuis op 4 oktober is, gezien deze interessante presentatie en de inhoud van het museum, meer dan de moeite waard.

 

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

 

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

 

Luchtoorlogmuseum "Fort Veldhuis"

Genieweg 1

1967 PS  Heemskerk

06-20298691

info@arg1940-1945.nl

www.arg1940-1945.nl

 

 

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl