Presentator Bert van Oosterhout overleden

Door: Raimond Bos

Bert van Oosterhout tijdens zijn tocht naar Santiago de Compostella. Deze foto plaatste hij op 5 mei zelf nog op Facebook.

BEVERWIJK - Met grote verslagenheid heeft Radio Beverwijk kennisgenomen van het bericht dat vrijwilliger Bert van Oosterhout is overleden. Hij was sinds enkele jaren presentator van de programma's Lokaal Totaal en IJmond Nieuws. Daarnaast maakte hij op zaterdagochtend eens per maand een talkshow, waarin hij sprak met boeiende gasten, die hij zelf selecteerde.

Bert van Oosterhout werkte jarenlang als rechercheur bij de politie en besloot, nadat hij met vervroegd pensioen was gegaan, om zich aan te melden als vrijwilliger bij Radio Beverwijk. Onlangs maakte hij bekend dat hij drie maanden geen programma's zou maken, omdat hij de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella wilde gaan lopen. Eind april begon hij aan dit avontuur, via Facebook hield hij zijn volgers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Anderhalve week later werd hij in Noord-Spanje getroffen door een hartaanval. Artsen in een Spaans ziekenhuis besloten om hem met behulp van medicatie in slaap te houden. Op 26 mei werd Bert, nog altijd in coma, overgebracht naar Nederland. Deze week heeft zijn familie, in overleg met de artsen, het zware besluit moeten nemen om de behandeling te staken omdat er geen zicht meer was op verbetering van zijn situatie.

Radio Beverwijk verliest hiermee een bevlogen medewerker die gekenmerkt werd door zijn hartelijkheid, warmte en oprechte interesse in de medemens. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe in het verwerken van dit zware verlies. Bert van Oosterhout is 62 jaar oud geworden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing