Presentator Jaap Stad plotseling overleden

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Geheel onverwacht is zondagavond presentator Jaap Stad overleden. Hij werd getroffen door een zware hersenbloeding. Jaap Stad heeft vanaf 2001 honderden programma's voor Radio Beverwijk gepresenteerd. De omroep verliest hiermee een zeer deskundig en bevlogen presentator met een enorme staat van dienst.

Jaap Stad was een autoriteit op het gebied van countrymuziek. Hij maakte voor Teleac een reeks radioprogramma’s over de geschiedenis van deze muziekstroming en schreef jarenlang op vrijwillige basis recensies voor het blad Country Gazette. Hij beschikte over een enorme muziekcollectie en een zeer brede kennis over het betreffende repertoire. Zijn werk als vrijwilliger nam hij zeer serieus, hij zorgde ervoor dat zijn programma altijd doorgang kon vinden, ook wanneer hij zelf door vakantie of ziekte afwezig was. In dat geval lag er een opname klaar. Ook was hij graag bereid om in tijden van onderbezetting in te springen voor de presentatie van het actualiteitenprogramma 'Lokaal Totaal'.

Jaap maakte op maandagmiddag van 14:00 tot 15:00 uur het programma Nashville Express. Hierin werd hij bijgestaan door technicus Daan de Vries Jr. Op donderdagmiddag was Jaap tussen 14:00 en 15:00 uur het programma "Van Bayou Tot Rio Grande" te horen, met daarin muziekstromingen uit het zuidelijk deel van de Verenigde Staten en uit Mexico. Deze muziekstromingen vinden hun oorsprong in de country & westernmuziek. Vanaf 2012 was hij, als opvolger van Len de Zeeuw, ook medepresentator van het programma 'Van Ballade Tot Swing' op maandagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur. Dit programma maakte hij samen met Willem Kuijper.

Naast zijn vrijwilligerswerk voor Radio Beverwijk, en in het verleden voor Heemskerk FM en Castricum 105, was Jaap ook jarenlang voorzitter van de Bewonerskern IJmond van woningcorporatie Pré Wonen. De combinatie van deze twee vrijwilligersbanen leverde hem vorig jaar een Koninklijke onderscheiding op. Vorige week maakte Jaap met zijn vrouw Clara een vakantiereis naar Oostenrijk. Bij thuiskomst is Jaap onwel geworden en met spoed overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis. Daar werd een zware hersenbloeding geconstateerd, die hem fataal is geworden. In het bijzijn van zijn naasten is hij zondagavond om 21:30 uur overleden. Jaap Stad is 79 jaar oud geworden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing