Prestatieafspraken Pré Wonen en gemeente

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - De gemeente Beverwijk en woningcorporatie Pré Wonen hebben voor 2014 afspraken gemaakt over de betaalbaarheid en bereikbaarheid van de sociale huurwoningen, afspraken over Wonen en Zorg en aandacht voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over het bouwprogramma en duurzaamheid. De gemeente en de woningcorporatie hebben elkaar nodig om doelstellingen te realiseren, zeker onder de huidige economische tegenwind en wijzigende wet- en regelgeving.

Belangrijk in 2014 zijn de voorbereiding van de herstructurering van De Plantage en woningbouw aan de Oostertuinen Zuid en de Wijk aan Duinerweg. Pré Wonen realiseert daarin ook vrije sector huurwoningen voor huishoudens die op grond van het inkomen geen sociale huurwoning kunnen betrekken, maar waarvoor een koopwoning veelal niet bereikbaar is. De wijze waarop omgegaan wordt met de bestaande woningvoorraad is misschien nog belangrijker. De gemeente en Pré Wonen willen het wonen betaalbaar houden. Om de keuzemogelijkheden voor woningzoekenden te vergroten wordt de regio waar men een sociale huurwoning kan zoeken uitgebreid naar Zuid-Kennemerland.

In 2014 gaat de gemeente de Woonvisie voor 2015 - 2020 ontwikkelen en met Pré Wonen meerjarenprestatieafspraken maken over de manieren waarop de doelstellingen kunnen worden gerealiseerd.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing