Prinses Magriet opent Heliolympics

Door: Cor Beumer

WIJK AAN ZEE - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent maandagochtend 17 september de Heliolympics in Wijk aan Zee. Heliomare organiseert dit evenement om sporten onder kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking te promoten, integratie te bevorderen en paralympisch sporttalent te stimuleren.

Prinses Margriet is aanwezig om de Heliolympics te openen en ontsteekt samen met een leerling van Heliomare Onderwijs de Heliolympische vlam. Daarnaast vinden er diverse optredens plaats en is er bijzondere aandacht voor de sporters die negen dagen lang aan de activiteiten deelnemen. De opening wordt gevolgd door het bocciatoernooi waar 120 deelnemers in teams strijden om de eerste plek.

Bestuurder Cees Raaijmakers: ”We zijn enorm trots dat Prinses Margriet de Heliolympics opent! Dat motiveert de deelnemers nog meer om mee te doen. Zij worden ook vanuit andere hoeken van de samenleving gesteund. Veel prominenten uit de Nederlandse sport- en entertainmentwereld hebben zich verbonden aan de Heliolympics en laten zich op verschillende dagen bij diverse evenementen zien om clinics en adviezen te geven en om deelnemers te coachen. Het worden negen bijzondere dagen die in het teken staan van sporten, acceptatie, integratie, grenzen verleggen, gezelligheid en teamspirit!”

Van 17 tot en met 27 september krijgen drieduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking de kans om diverse sporten te ontdekken. Op meer dan 10 locaties in Noord-Holland gaan zij sporten beoefenen zoals zeilen, zwemmen, vliegeren en rolstoelbasketbal. Daarnaast nemen zij op verschillende niveaus deel aan wedstrijden en geven Paralympische kampioenen als Mirjam de Koning, Nico Blok en Ronald Vink clinics aan toekomstige toptalenten. De Heliolympics wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van velen bedrijven, organisaties, fondsen en vrijwilligers. Meer informatie is te vinden op www.heliolympics.nl

Prinses Margriet is sinds 2005 lid van het erebestuur van de International Paralympic Committee (IPC).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing