PROEFLES BASISCURSUS TEKENEN

Door: Ab Jenema

Heemskerk – Zin om te beginnen met een tekencursus? Dat kan! In oktober 2019 start Joke van Bree op woensdagavond een basiscursus tekenen voor volwassenen. Op 25 september is er eerst een gratis proefles en op 2 oktober start de cursus. Deze cursus bestaat uit 10 lessen en wordt gegeven in een atelier in de Mariaschool in Heemskerk. 

Op woensdag 25 september is er eerst een proefles, waarbij men kennis kan maken met de methode en met de docente. Deze les begint om 19.30 uur, is vrij toegankelijk (opgeven graag, maar hoeft niet) en duurt een uur. Deze les wordt gegeven in een atelier op de bovenverdieping van de Mariaschool: de ingang is aan de achterkant, aan de Kerklaan.

De basiscursus start een week later, op 2 oktober, ook om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.

De lessen worden gegeven volgens de Betty Edwards methode, waarbij de cursist op een andere manier, met de rechter hersenhelft, leert kijken. Kijken, goed kijken zonder vooringenomen ideeën over een object, is de basis voor tekenen naar de werkelijkheid. Deze basiscursus is een stap-voor-stap methode: de deelnemer leert kijken naar lijnen en contouren, de ruimte in en om een object, verhoudingen en perspectief, licht en donker in een tekening. Naast het leren kijken wordt er ook intensief getekend. Deze basiscursus bestaat uit 10 lessen en in de laatste 4 lessen wordt aandacht besteed aan portrettekenen. De cursus is bedoeld voor absolute beginners en voor mensen die beter willen leren tekenen.

 

Meer informatie over deze cursus en de andere schilderlessen is te vinden op de website: www.jokevanbree.nl of stuur een e-mail naar [email protected]

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing