Proeflessen 'Dansen met Parkinson'

Door: Bos Media Services

(Foto: Meer Dan Dans / Facebook)

BEVERWIJK - Vanaf januari 2016 zullen in Beverwijk danslessen worden gegeven die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson. Om alvast kennis te kunnen maken met deze lessen worden in de maand november een gratis proefles en twee kennismakingslessen aangeboden. 

Deze dansmethodiek is ontwikkeld in New York en wordt inmiddels wereldwijd uitgezet. Ook in Nederland worden deze danslessen op steeds meer plaatsen aangeboden. Docente Saskia Vroom is gespecialiseerd in het geven van de danslessen en werkt samen met de organisatie Dance for PD uit New York. Zij geeft al meer dan twee jaar les in Alkmaar, Hoorn en Zaandam. Reacties van de cursisten zijn zeer positief.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het wekelijks volgen van de danslessen een positief effect op de algehele mobiliteit van mensen met Parkinson heeft. Het dansen zorgt echter ook andere voor andere positieve effecten. Door (samen) te dansen ervaren de deelnemers plezier, leren ze opnieuw te vertrouwen op het eigen lichaam en ligt de focus eerder op dat wat men nog wél kan.

Muziek speelt een belangrijke rol in de lessen en zorgt er voor dat bewegingen gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd. In de lessen wordt gewerkt met een mix van ontspannings-, balans- en coördinatieoefeningen, eenvoudige dansbewegingen en improvisatie. Het eerste deel van de les wordt zittend op een stoel uitgevoerd. De lessen zijn geschikt voor iedereen met Parkinson, ongeacht leeftijd of conditie. Ervaring met dans is niet nodig. Ook partners/mantelzorgers zijn van harte welkom om mee te doen.

De danslessen worden gegeven in het gebouw van de Beverwijkse Harmoniekapel (BHK) aan de Groenelaan 74. De lessen vinden plaats op dinsdag 10, 17 en 24 november 2015 van 15:30 tot 16:30 uur. De les op dinsdag 10 november 2015 is een gratis kennismakingsles. Daarna kunnen geïnteresseerden zich opgeven voor twee vervolglessen. De kosten hiervoor bedragen € 10,- per les.

Voor meer informatie over de lessen en aanmelden kunt u contact opnemen via [email protected] of telefonisch: 06 48043164. Informatie kunt u ook vinden op de pagina MeerDanDans op Facebook.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing