Programma herdenkingen 4 mei 2022

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op woensdag 4 mei 2022 organiseren stichting 4 mei Beverwijk, stichting Indiëmonument, stichting Herdenking Deportaties 1944 en het Comité Herdenking Wijk aan Zee vier herdenkingsmomenten. Burgemeester Smit legt namens het gemeentebestuur een krans op het Stationsplein en het Westerhoutplein. En wethouder Niele legt een krans in Wijk aan Zee.

13.00 uur - Herdenking Beverwijkse slachtoffers bij de strijd in Nederlands-Indië en slachtoffers Razzia 16 april 1944 en op het Stationsplein bij het beeld ‘Mens Stad Leven’. Burgemeester Smit legt een krans en houdt een korte toespraak. Wethouder Verwoort (gemeente Velsen) legt een krans namens de gemeente Velsen. Daarnaast leggen de Stichting Herdenking Deportaties 1944, de Stichting Indië Monument Beverwijk, de Stichting 4 mei Beverwijk en de Stichting 4 en 5 mei Velsen een krans.

18.30 uur – Herdenking van alle oorlogsslachtoffers bij het monument op het
Westerhoutplein. Er wordt ook een krans gelegd namens de Stichting 4 mei Beverwijk

18.45 uur – Herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk aan het Julianaplein in Wijk aan Zee. Tijdens de dienst leest een leerling van basisschool de Vrijheid een gedicht voor. Aansluitend is er een stille tocht naar het monument aan de Zwaanstraat. Bij deze herdenking houdt wethouder Niele namens het college een toespraak en legt een krans. Marcel van der Wel speelt de taptoe. Vervolgens nemen aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht.

19.15 uur - Herdenkingsbijeenkomst in de aula van begraafplaats Duinrust, gevolgd door een stille tocht langs de oorlogsgraven en het Joods Namenmonument.
Marjolein Niele speelt de Taptoe. Vervolgens nemen de aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht, waarna Burgemeester Smit een korte toespraak houdt. Hierna is de stille tocht.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing