Programma Koninginnedag 2012

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Op maandag 30 april is het Koninginnedag en dan vieren we de 74e verjaardag van H.M. de Koningin. Dit jaar heeft de Oranjevereniging een leuk programma gemaakt verdeeld over het hele Oranjeweekend van zaterdag 28 april tot en met maandag 30 april. Het programma bevat traditionele onderdelen maar ook dit jaar zijn er aantal nieuwe onderdelen bij. De nauwkeurige lezer zal het opvallen dat er dit jaar geen vuurwerk zal zijn als afsluiting van Koninginnedag, dit als gevolg van ontbrekende sponsoren.

Het programma is ook uitgebreid beschreven in de Oranjekrant die huis-aan-huis is verspreid (ook elektronisch beschikbaar op de website van de Oranjevereniging Beverwijk)

Verder zal op de website van de Oranjevereniging Beverwijk: www.oranjeverenigingbeverwijk.nl het laatste actuele nieuws te vinden zijn.

Programma

 

Vrijdag 27 april 2012

 
 

09:30 uur

 
 

Uitreiking zes Koninklijke onderscheidingen in het strandrestaurant Het Strandhuis in Wijk aan Zee door de Burgemeester van Beverwijk H. van Leeuwen.

Nadere informatie bij de gemeente Beverwijk

 
 

Zaterdag 28 april 2012

 
 

9:00-17:00 uur

 
 

Oranjetennistoernooi

Tennisvereniging Westerhout in Beverwijk organiseert voor het eerst een Oranjetoernooi: een nieuw recreatief toernooi voor zowel de jeugd als de senioren dat helemaal in het teken staat van Koninginnedag. De gezelligheid staat voorop dus ook als je een minder goede tennisser bent kan je gewoon meedoen!

Het jeugdtoernooi start om 09.00 uur en duurt tot 13.00 uur en is voor de jeugdleden t/m 16 jaar en hun vriendjes. Er zullen dubbelpartijtjes gespeeld worden. Het inschrijfgeld bedraagt € 5 p.p. en inschrijven kan per e-mail via [email protected], vermeld daarin van beide spelers de naam, de leeftijd en de speelsterkte.

Het seniorentoernooi duurt van 13:00 tot 17:00 uur en is voor de volwassen leden van Westerhout. Dit is een invitatietoernooi, waarbij moet worden ingeschreven met een dubbelpartner die geen lid van de vereniging is. Het inschrijfgeld bedraagt € 8 p.p. en inschrijven kan per e-mail via [email protected], onder de vermelding van de naam van de spelers en de speelsterkte.


 
 

13:00-18:00 uur

 
 

Koninginnedag Bridgen in Paviljoen Westerhout, Westerhoutplein 3 in Beverwijk

Aan de ouderen is gedacht. In Paviljoen Westerhout wordt een bridgedrive georganiseerd. Een unieke gelegenheid voor iedereen die dol is op bridgen. Het is wel noodzakelijk om vooraf even aan te melden omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

Inschrijven en informatie: tel. 0251-228624 or email [email protected])


 
 

20:00-24:00 uur


 
 

Oranjebal (gratis entree)

www.danssportcentrumlapasse.nl

 
 


 


 

Zondag 29 april 2012

 
 

12:00-17:00 uur

 
 

Kids op de Bree: koopzondag met kinderactiviteiten  i.s.m. Breestraat promotieclub. Er is een wedstrijd fietsversieren voor kinderen tussen 6 en 10 jaar oud en die zelfstandig kunnen fietsen. Er zijn mooie prijzen, waaronder een prachtige nieuwe fiets. Inschrijven  om 12:00 bij de wedstrijdtafel. Om 12:30 uur wordt er een rondje gereden over de Breestraat langs de jury. De prijsuitreiking is om 14:00 u door burgemeester dhr. H. van Leeuwen.

Daarnaast zijn er natuurlijk springkussens waar naar hartenlust op gesprongen kan worden en worden er ballonnen uitgedeeld.  In de Begijnenstraat en Beverhof kun je je laten schminken of je best doen om mooie cupcakes te maken. Op de Breestraat zijn Oudhollandse spelletjes te doen en er loopt zelfs een heuse pony waar je mee rond mag rijden! Tenslotte staat er een podium waar een DJ leuke muziek draait en met als afsluiting een optreden van de Beverwijkse band Paroxis. En er is tijd genoeg, want Kids op de Bree duurt van 12:00 tot 17:00 uur.

Op de maandelijkse koopzondag is parkeren altijd gratis.

 
 

13.30-16.30 uur

 
 

Oranje Fotopuzzeltocht(ca. 20 km) - inschrijven en start vanuit Cineac Stationsplein (Cineworld). Inschrijfgeld € 5 per team.

De fotopuzzeltocht moet worden uitgevoerd aan de hand van foto’s van Beverwijk. Je beslist zelf over hoe je dat doet, dus breng voor het gemak een kaart van Beverwijk mee. Hoe je het doet is aan de deelnemers maar geadviseerd wordt om de tocht per fiets te doen dan zie je ook meer.

De prijsuitreiking is rond 16:30 uur door burgemeester dhr. H. van Leeuwen.


 
 

14:00-17:00 uur

 
 

Fotopresentatie “Koninklijke bezoeken aan de IJmond” van  Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beverwijk in Museum Kennemerland, Westerhoutplein


 
 

14:30-18:00 uur

 
 

Koninginnedag Dartstoernooi in Café Sport, hoek Alkmaarseweg-Korte Kerkstraat 12, Beverwijk

Dit jaar is ervoor gekozen om het toernooi niet op Koninginnendag zelf te houden maar de dag ervoor en wel op zondagmiddag 29 april. Met deze editie van het dartstoernooi voor aanvang van Koninginnenacht wordt het Oranjefeest ingeluid i.p.v. afgesloten.

Iedereen is van harte welkom om gezellig een dartje mee te gooien en misschien gaat u dit jaar wel met de wisseltrofee naar huis.

Inschrijven vanaf 14:30 uur Kosten € 3 per persoon

Aanvang toernooi: 15:00 uur

 
 


 


 

Maandag 30 april – Koninginnedag

 
 

07:00-15:00 uur

 
 

Kindervrijmarkt op de Breestraat

Traditioneel is er op Koninginnedag de kindervrijmarkt.  De beste plekjes zijn er natuurlijk voor kinderen die er vroeg bij zijn, dus een keertjes wat eerder opstaan. De kindervrijmarkt is nadrukkelijk alleen voor kinderen met tweede hands goederen. Hierop zal door de marktmeester strikt toezicht worden gehouden.


 
 

09:45-17:00 uur


 
 

9e Van der Vaart voetbaltoernooi op de sportvelden van De Kennemers

Na vele jaren is het van der Vaart Voetbaltoernooi terug op Koninginnedag. Uiteraard is Rafael van der Vaart er ook zelf bij.

Dit jaar is het voor het eerst een veldtoernooi. Om 10:00 uur worden de eerste wedstrijden gespeeld en rond 16:00 uur de finales. Daarnaast is er ook nog veel meer te doen: verkoop fanartikelen, barbecue, handtekeningen en fotosessie Rafael van der Vaart en een loterij.

Het uitgebreide dagprogramma is te vinden  op:  www.rafaelvandervaart.nl/files/straatvoetbal/Dagprogramma%202012.pdf


 
 

10:00 uur

 
 

Kinderfilmvoorstelling voor kinderen in Cineworld.

De film wordt aangeboden door Cineworld en er is gratis toegang. Tot het laatste moment blijft het een verrassing welke film het zal worden. Op tijd erbij zijn is wel gewenst, het wordt elk jaar drukker en dus goede plaatsen zijn vlug weg.


 
 

10:45-12:00 uur

 
 

Aubade door het Smartlappenkoor en de Beverwijkse muziekverenigingen BHK en de Zwervers voor het podium op de Breestraat

Op het podium zullen degenen die het afgelopen jaar een koninklijke onderscheiding hebben gekregen samen met vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en de Oranjevereniging naar de aubade luisteren. De Burgemeester van Beverwijk dhr. H. van Leeuwen zal aan het eind van de aubade een woordje tot het publiek richten waarna de aubade afgesloten wordt met het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus om 12:00 uur.


 
 

12:15-13:00 uur

 
 

Optredens op en voor het podium Breestraat door Dance4Kids Dansportcentrum La Passe

Dance4Kids is een verzamelnaam voor diverse dansstijlen: Freestyle, streetdance, hip hop, … Zo’n 40 enthousiaste kinderen zullen het allemaal laten zien.


 
 

13:00-14:00 uur


 
 

Uitdelen ballonnen op de Breestraat.

Na de optredens op het podium zullen er mooie ballonnen uitgedeeld worden. Ballonnen kunnen meedoen aan de ballonnenwedstrijd.


 
 

13:00-15:30 uur

 
 

Oranje Wandelspeurtocht (ca. 8 km) - inschrijven en start vanuit Cineac Stationsplein (Cineworld). De organisatie is in handen van WSV de Zwervers en Sport en Bewegen Yvonne van de Hoorn en zij maken er weer een leuke wandeling van met makkelijke en moeilijke vragen voor een paar leuke prijsjes. Inschrijfgeld € 2 p.p., kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meedoen.


 
 

12:30-18:00 uur

 
 

Klaverjasdrive in BHK gebouw, Groenelaan 74, Beverwijk

Ook aan de kaartliefhebbers is gedacht dit jaar. Vorig jaar is het kaarten goed bevallen dus vandaar een tweede mogelijkheid voor de kaartliefhebbers.


 
 

14:30-16:30

 
 

Diapresentatie dhr. Booms over de Koninginnedagvieringen en de oranje-familie in Viva Zorgcentrum Lommerlust, Peperstraat 17, 1941 GA Beverwijk.

Toegang: gratis.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing