Programma Stichting Welzijn Beverwijk

Door: Jan Pronk

Halloween vossenjacht
Vanuit de Wijkwinkel Thuis in Oosterwijk wordt op 31 oktober van 19.30 -20.30 uur een Halloween vossenjacht georganiseerd voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. Het is de bedoeling dat de kinderen tijdens de vossenjacht in de omgeving van de wijkwinkel mensen (vossen) vinden die verkleed zijn in het thema Halloween. Deze “vossen” hebben letters bij zich waarmee een woord kan worden gemaakt. Heb je alle vossen gevonden en het woord ontdekt dan kan krijg je iets lekkers. Deelname is gratis. Locatie Wijkwinkel Thuis in Oosterwijk, Europaplein 16,Heemskerk. Voor meer informatie Stichting Welzijn Beverwijk, Judith Hijdendaal, via [email protected]

After Halloween disco
Vrijdag 1 november is er een After Halloween disco voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Kom samen met je vrienden verkleed dan maken we er een gruwelijke griezelige avond. Lekker dansen op de muziek van dj Max en dj Thorwald. De disco is van 19.00 – 21.00 uur in Nul251, Wilgenhoflaan 2c, Beverwijk. Entree € 1,- en voor een klein bedrag kan er iets te eten en te drinken gekocht worden. Voor meer info [email protected]

De Lonkende Leestafel - voor de senior die van lezen houdt!
Stichting Welzijn Beverwijk biedt in samenwerking met de SIG en Bibliotheek IJmond Noord, iedere senior die van lezen houdt, wekelijks de mogelijkheid om in o.a. de Buurtwinkel de Schans, De Lonkende Leestafel bij te wonen. Deelnemers en vrijwilligers zijn er heel enthousiast over! Per keer bent u anderhalf uur gezellig samen, onder het genot van een kopje koffie of thee. U praat er aan de hand van boeken en boekfragmenten met elkaar en u deelt er herinneringen aan vroeger. Een vrijwilliger van de bibliotheek leest voor. Leuk en ontspannend en het zorgt er ook nog eens voor dat u uw leesvaardigheid behoudt of zelfs vergroot. Elke week is er een ander thema. U hoeft zelf geen boeken te lezen. Soms wordt ook de draagbare multitouchtafel, een grote tablet, gebruikt, met bijvoorbeeld liedjes van vroeger, de keuken van vroeger of de geschiedenis van de IJmond. Lijkt het u leuk? Doe dan zonder verplichting mee, geheel gratis. Waar kunt u meedoen? Elke dinsdag van 14.00 - 15.30 uur in Buurtwinkel de Schans, Schans2 te Beverwijk.

Bingo voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar
Op woensdag 6 november organiseert Stichting Welzijn Beverwijk in samenwerking met SIG een gezellige bingomiddag voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar van 14.30 – 16.00 uur in Buurtwinkel De Schans, Schans 2, Beverwijk. Samen bingo spelen, leuke prijzen winnen én limonade drinken. Kom samen met je broertje/zusje, buurjongen/meisje of vriend/vriendin. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Twee zwerfvuilopruimacties
Op zaterdag 9 november vinden op twee locaties schoonmaakacties plaats, namelijk in Wijk aan Zee en in de omgeving van de Graaf Janstraat (SOMA buurt – centrum). In Wijk aan Zee wordt om 10.00 uur gestart vanaf de SPAR. In de omgeving van de Graaf Janstraat wordt om 15.00 uur gestart bij huisnummer 51. Na afloop van de zwerfvuilopruimactie biedt de gemeente u als dank een drankje aan. Wilt u meehelpen om uw wijk van zwerfvuil te ontdoen? Dan zien we u graag op 9 november. Aanmelden mag en is handig in verband met het inschatten van het aantal schoonmaakspullen. Aanmelden Wijk aan Zee: via email: [email protected] (Hans Singerling). Aanmelden omgeving Graaf Janstraat: via whatsapp 06 20910150 (Colet Nierop). Dit initiatief is tot stand gekomen vanuit de bewoners met ondersteuning van het Sociaal team Beverwijk en facilitering vanuit de gemeente Beverwijk.

De Ontmoeting in Buurthuis Wijk aan Duin
Gezellig samen met anderen een kop thee of koffie drinken en een gezamenlijke activiteit doen. Dit kan een creatieve activiteit zijn, maar ook een spelletje doen of iets met muziek.
Lijkt dit u wat? Kom dan vrijblijvend een keer kennismaken. De Ontmoeting vindt plaats op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c, Beverwijk.
Met elkaar bepalen we ieder seizoen wat we gaan doen. Zo is er voor ieder wat wils.
In november is het programma als volgt: 5 november spel (Triominos), 12 november muziekquiz, 19 november creatief, 26 november spel (sjoelen). Voor de activiteiten op 19 november dient u zich vooraf aan te melden via 0251 300300. Deelname aan de Ontmoeting kost € 2,-. Na afloop bestaat de mogelijkheid om met elkaar een maaltijd te gebruiken. De kosten van de maaltijd zijn € 3,-. De Ontmoeting is een activiteit voor senioren, misschien ook een activiteit voor u? Meer informatie bij het Sociaal team via 06 11035327. De Ontmoeting is een gezamenlijke activiteit van het Sociaal team Beverwijk en Stichting Welzijn Beverwijk.


Met de “Wijk-Uit” PlusBus naar This is Holland
Dinsdag 5 november rijdt de chauffeur naar This is Holland in Amsterdam. U ervaart een unieke 5D Flight Experience over alle belangrijke bezienswaardigheden van Nederland. Een adembenemende reis langs vele mooie plekken van ons land, waaronder de Zaanse Schans, de Veluwe en de Amsterdamse grachten. Met aanvullende effecten als wind, nevel en geuren, lijkt het echt alsof u door de lucht vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert. Woensdag 6 november kunt u kennismaken met de verrassende onderwaterwereld in Sea Life in Scheveningen. U komt oog in oog te staan met haaien, roggen, zeesterren en nog veel meer. Donderdag 7 november gaat de PlusBus richting Gooi en Vechtstreek. Het is een mooi stukje Nederland. Dorpjes met smalle straten en langs de Vecht landhuizen en theehuisjes met idyllische doorkijkjes en prachtig aangelegde tuinen. Dinsdag 12 november wordt er een bezoek gebracht aan het Elisabeth Weeshuis in Culemborg. U komt te weten hoe het leven eruitzag voor de weeskinderen. U bezoekt onder andere de keuken, de meisjesrefter, de kelder en de slaapzaal. Voor uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de “Wijk-Uit” editie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk via 0251 222222 op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing