Programma Zomerfestival Marquette is bekend

Door: Ab Jenema

REGIO - Onder de groene hemel, in de blauwe zon … vindt op zondagmiddag 3 juli van 12.30 uur tot 17.30 uur het jaarlijkse Zomerfestival Marquette plaats. Geïnspireerd door Jheronimus Bosch is landgoed Marquette in Heemskerk op deze zondagmiddag het toneel van straattheater, cultuur en fantastische bands. Zomerpodium Heemskerk en PWN slaan wederom de handen ineen om een festival voor bezoekers van alle leeftijden neer te zetten, waar de sfeer ongedwongen, de toegang gratis en iedereen welkom is.

 

Op het podium wordt om 12.45 uur de muzikale aftrap gegeven door “local hero” Marten Fisher die inmiddels ook landelijke bekendheid geniet en persoonlijke favoriet is van Nederlandse radio-dj’s. Om 14.30 uur laat Yorick van Norden met zijn band vrolijke en zorgeloze deunen horen, met een diepere laag. De inmiddels vermaarde swingende afsluiter van het festival is dit jaar Soulsnatchers, die met hun “groovy sound” bewijzen dat echte soul nooit zal vergaan.

 

Op het festivalterrein kom je fabeldieren tegen die zo uit de schilderijen van Jeroen Bosch lijken te zijn weggelopen. Er zijn replica’s te bewonderen van het werk van deze beroemde kunstenaar die dit jaar volop in de belangstelling staat vanwege zijn 500e sterfjaar. Kinderen kunnen zelf aan de gang met oude verftechnieken. De gezelligheid van Zomerfestival Marquette is op 3 juli live te horen op Heemskerk FM.


PWN heeft ook voor deze gelegenheid haar PWN Paviljoen weer in de Oude Moestuin opgebouwd. Hier maak je onder andere  kennis met ons kraanwater, maar dan anders. Je komt veel te weten over het zuiveren van kraanwater door het spelen van het ‘Kraanwater Graag’-spel en kinderen mogen de PWN-monteur helpen met ‘Kraantje Drukken’. De PWN boswachters geven informatie over natuur, water en het landgoed en nemen zelfs een zeer speciale gast mee! Ook de schaapherder is met de schaapskudde aanwezig. Alles is vrijblijvend, dus neem lekker de picknickmand mee en vlij je neer onder een boom of geniet van de lekkere hapjes en drankjes van lokale ondernemers. Dus tot 3 juli in Heemskerk!

 

Op www.zomerpodiumheemskerk.nl is het volledige programma te vinden, evenals een handig blokkenschema met tijden van alle optredens.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing