ProRail gaat geluidswallen plaatsen

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - ProRail gaat de spoorcapaciteit ter hoogte van de overweg Aagtenpoort uitbreiden. Hiermee verbetert de bereikbaarheid voor de goederentreinen met bestemming Tata Steel. Ter hoogte van de overweg Aagtenpoort wordt het bestaande keerspoor verlengd en een nieuw keerspoor toegevoegd. 

Toename van het aantal treinbewegingen heeft een toename van het geluid als gevolg. Om te voldoen aan de eisen van de milieuvergunning, heeft ProRail toegezegd langs het tracé geluidsschermen van respectievelijk 2,7 meter en 2,25 meter hoogte aan te leggen. Bij de spoorwegovergang Aagtenpoort komen twee extra sporen. In verband met de veiligheid moet de overweg dan worden opgeheven. Voetgangers en fietsers kunnen straks gebruik maken van een nieuwe spooronderdoorgang ten westen van de huidige overweg. Gemotoriseerd verkeer kan gebruik maken van het viaduct Laan der Nederlanden.

Om de aanpassingen te kunnen doen, is een nieuw bestemmingsplan opgesteld onder de naam Spoortracé Beverwijk. Het college heeft het voorontwerpbestemmingsplan vrijgegeven voor inspraak. Van 29 augustus tot en met 9 oktober 2014 ligt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage. Op 25 september 2014 organiseert de gemeente samen met ProRail een inspraak- en informatieavond voor alle geïnteresseerden. De avond vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl