PWN en de Dag van de Duurzaamheid

Door: Jan Pronk

IJMOND - Duurzaamheid is noodzakelijk, inspirerend en winstgevend. Om die boodschap uit te dragen doet PWN op dinsdag 10 oktober mee aan de Dag van de Duurzaamheid. In Bezoekerscentrum De Hoep leest onze boswachter voor uit het boek 'De Wereld van Voedsel' en vertonen wij de film 'A Plastic Ocean'. Bovendien roepen we onze eigen medewerkers op om deze dag op energie neutrale manier te werken en/of naar het werk te komen.

 

De boswachter leest voor

Om de kinderen van groep 1 t/m 8 te laten zien dat de wereld schoner, mooier en eerlijker kan, leest onze boswachter op de Dag van de Duurzaamheid voor uit 'De wereld van Voedsel'. Dat is een boek met verhalen geschreven door pabo-studenten. De illustraties in het boek zijn gemaakt door kinderen. De actie is bedoeld om kinderen aan te zetten tot nadenken over duurzaamheid en milieu en is georganiseerd door de Duurzame PABO. Het verhaal beging om 10:45 uur en na het voorlezen gaan de kinderen met de boswachter en elkaar in gesprek over hoe we samen beter met de aarde om kunnen gaan.

 

A Plastic Ocean in De Hoep

Bezoekers van het duingebied kunnen op de Dag van de Duurzaamheid in de filmzaal van Bezoekerscentrum De Hoep kijken naar "A Plastic Ocean". In deze avontuurlijke documentaire stuit journalist Craig Leeson tijdens een zoektocht naar de illustere blauwe walvis op een enorme plastic soep waar schone oceaan zou moeten zijn. Craig's team werkt samen met duikster Tanya Streeter en een internationaal team van wetenschappers en onderzoekers. Ze reizen in een periode van vier jaar naar twintig locaties over de hele wereld om de fragiele staat van onze oceanen te onderzoeken en ze komen achter de alarmerende waarheid van de plastic vervuiling in onze oceanen. Bovendien laten ze werkende oplossingen zien die direct gebruikt kunnen worden. Deze film wordt gratis vertoond om 10:00 uur, 12:00 uur, 14:00 uur en 16.00 uur.

 

Informatie

Beide activiteiten zijn ook geschikt voor scholen. Aanmelden is verplicht! Meer informatie en inschrijven kan op www.pwn.nl/eropuit of bel met Bezoekerscentrum De Hoep: 0251 661 066 (bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur). Bezoekerscentrum De Hoep bevindt zich aan de Johannisweg 2 in Castricum.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing