PWN ontvangt VWO-leerlingen voor exclusieve rondleiding in waterfabriek in Heemskerk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Drinkwaterbedrijf PWN doet dit jaar opnieuw mee aan de Collegetour Kennemerland, een samenwerking tussen middelbare scholen en bedrijven. Doel van deze tour is havo- en vwo-leerlingen enthousiast maken voor bèta en techniek door te verdiepen en uit te dagen. PWN werkt samen met het Kennemer College.

Ruim 30 VWO 5-leerlingen bezoeken de waterfabriek van PWN in Heemskerk. De leerlingen worden ontvangen door PWN'ers, die vertellen over hun werk als asset engineer en procestechnoloog en hoe ze in de drinkwatersector zijn beland. Daarnaast krijgen de leerlingen een exclusieve rondleiding om te leren hoe PWN schoon en betrouwbaar drinkwater maakt van IJsselmeerwater.

Drinkwater uit de kraan; het lijkt zo vanzelfsprekend
Drinkwater uit de kraan: het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Per jaar zuivert PWN 24 miljoen m³ water uit het IJsselmeer tot drinkwater dankzij de nieuwste, innovatieve technieken. Het water legt vervolgens een lange weg af via 10.000 km ondergrondse leidingen, pompen, kelders, zuiveringsinstallaties en infiltratiegebieden in de duinen, naar de kraan bij de klant thuis. Weinig mensen zijn zich hiervan bewust. Bovendien zijn weinig leerlingen zich bewust van de loopbaanmogelijkheden in de watersector. De Collegetour helpt om aan deze onderwerpen aandacht te besteden.

Collegetour
Initiatiefnemer van de Collegetour is de Its Academy. Deze organisatie is opgezet vanuit Bètapartners, een netwerk van 4 hoger onderwijsinstellingen en 44 middelbare scholen. Vanuit deze organisatie wordt een enorm scala aan activiteiten ontwikkeld, voor leerlingen en docenten. Eén daarvan is een collegetour in zes middagen langs de deelnemende scholen en bedrijven. Elke school werkt samen met een bedrijf en stelt een interessant programma samen. De colleges bestaan uit een presentatie en een actief deel zoals een rondleiding of een opdracht. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing