Raad stelt begroting 2018 vast

Door: Ab Jenema

Beverwijk – De gemeenteraad van Beverwijk heeft de begroting voor 2018 vastgesteld.
Dit was de laatste begroting die het huidige college aan de gemeenteraad voorlegde.
Met meerderheid van stemmen werd de begroting aangenomen, slechts de fractie van
Democraten Beverwijk stemde tegen.

Wensenlijst
Dat de raad een aantal wensen op het lijstje had werd tijdens het eerste deel van de vergadering al duidelijk.
Een aantal van die wensen waren neergelegd in moties.
Met de aangenomen moties gaat het college nu aan de slag.
Enkele voorbeelden: Park Westerhout weer optimaal toegankelijk te maken, het onderzoeken of
er een openbaar toilet op de Breestraat kan komen, en de oproep aan de gemeente om zich aanmelden voor de landelijke proef legale wietteelt. Burgemeester Smit was overigens duidelijk over die proef en gaf al eerder aan niet heel enthousiast te zijn gezien de andere prioriteiten op het gebied van veiligheid in Beverwijk.

Gratis parkeren in stadscentrum
Het parkeren in het centrum werd uitgebreid besproken nu de renovatie van het centrum bijna klaar is. "Continueren zoals het nu is, dat is wat wij willen met het parkeren in 2018. Verander het nu nog niet, er is dekking”, zei VVD-fractievoorzitter Ferraro. Met continueren bedoelde hij het gratisparkeren op zaterdagen in het stadscentrum tot 31 december 2018. Hij diende een amendement in om dit mogelijk te maken. Daar bleek echter geen meerderheid voor te zijn.

Motie van afkeuring Fractievoorzitter Hazeveld bracht een motie van afkeuring die gericht was tegen wethouder Dorenbos. In zijn betoog gaf hij aan dat de wethouder de raad bewust verkeerde informatie had verstrekt. “Daardoor is een foutief beeld geschetst over de financiële positie van de begroting.”

Die mening bleek een meerderheid van de raad niet toegedaan. Na stemming bleek er onvoldoende steun voor te zijn. Slechts zijn fractie en de fractie van de VVD stemden voor de motie

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing