Rabo Dichtbijfonds steunt de Broedmachine met donatie

Door: Ab Jenema

IJUMOND - Het Rabo Dichtbijfonds draagt vereniging Broedmachine met een prachtige donatie een warm hart toe. Het initiatief draagt bij aan ‘De Kracht van de IJmond’. Innovatieve ondernemers, ontwerpers en kunstenaars uit de regio IJmond vinden een betaalbare werkplaats in de Broedmachine te Beverwijk.

Het initiatief is gestart door Stichting Young Art en is een plek waar jonge mensen het hele jaar door terecht kunnen om te experimenteren en te creëren.

Over het Rabo Dichtbijfonds
Rabobank IJmond wil graag de werk- en woonomgeving van mensen in de IJmond verbeteren. Dit doen ze door kennis te delen, mensen met elkaar in contact te brengen en geld beschikbaar te stellen via het Rabo Dichtbijfonds. Het fonds richt zich op projecten die de zelfredzaamheid van inwoners in de IJmond aanmoedigen. De Broedmachine past daar perfect tussen en is de Rabobank ontzettend dankbaar voor de donatie, een onmisbare bijdrage aan het versterken van economische vitaliteit en duurzaamheid in de IJmond.

Bijdrage leveren aan de regio
Het Rabo Dichtbijfonds en de Broedmachine willen allebei het delen van kennis stimuleren, meerwaarde bieden aan inwoners van de IJmond en start-ups een plek bieden waar zij kunnen experimenteren en groeien. De basisbeginselen van de Broedmachine zijn techniek, innovatie, cultureel ondernemerschap, eigen initiatief en het delen van kennis. Jongeren en starters met een goed idee en ambitie kunnen hier proberen, uitvinden en samenwerken met ervaren creatieve ondernemers en mentoren die er een werkruimte huren. De organisatie van de vereniging Broedmachine is transparant, open en ondersteunend aan de persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van de leden.
De Broedmachine jaagt een kruisbestuiving aan tussen de technische bedrijven in de regio en creatieven. Verder vergroot het de zichtbaarheid van bedrijven en ondernemers in de regio. Een van de pijlers is het bevorderen van de sociale cohesie en inwoners van Beverwijk en omgeving de mogelijkheid te bieden om mee te doen aan een cultureel initiatief. Milieutechnisch wil de Broedmachine vooruitstrevend zijn en innoveren met afvalstromen, experimenteren met circulaire economie en energetisch onafhankelijk zijn.

De broedplaats
Centraal gelegen en goed bereikbaar aan de Parallelweg te Beverwijk in een voormalige meubelzaak, onderdeel van de welbekende WoonBoulevard. Het pand stond een tijd leeg maar heeft nu een nieuwe bestemming en wordt opgeknapt en verbouwd tot een modern, passend en representatieve broedplaats voor creatief talent. Je vindt er gehuurde ruimtes, een gedeelde werkplaats, oefenruimtes en flexwerkplekken. Door het activeren en aanpakken van het leegstaande gebouw wil de Broedmachine een positieve invloed uitoefenen op het vestigingsklimaat van de Parallelweg en omgeving. Er worden gesprekken met de gemeente en omliggende ondernemingen gevoerd om samen te werken aan verbetering van het gebied.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing