Rabobank IJmond partner Tata Steel Chess Tournament

Door: Ab Jenema

Bijlage: Foto (rechtenvrij) van de ondertekening van de overeenkomst door Jakob Klompien (Directievoorzitter Rabobank IJmond) en Sytske Seyffert (directeur Corporate Communications & Public Affairs Tata Steel in Europa) in het Telstar Stadion (Foto: Ed Geels Fotografie).

IJMOND - Rabobank IJmond wordt locatiepartner van het Tata Steel Chess Tournament. Tijdens de eerste week van het schaaktoernooi zal de Rabobank in samenwerking met het Tata Steel Chess Tournament verschillende evenementen organiseren in het Rabobank IJmond Stadion van Telstar, waaronder de schaaksimultaan voor de jeugd en evenementen voor medewerkers en relaties. De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in Theater de Vest in Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

“Het Tata Steel Chess Tournament is het grootste schaaktoernooi van de wereld en staat bekend als ‘het Wimbledon van het schaken’”, aldus Jakob Klompien, directievoorzitter Rabobank IJmond. “Het schaaktoernooi zorgt voor verbinding en sluit goed aan bij onze visie om de IJmond op de kaart te zetten als regio waarin het prettig wonen, werken en recreëren is. In de week van 14 tot en met 20 januari gaan we het Rabobank IJmond Stadion veranderen in een echte schaaktempel, met onder meer een schaaktoernooi voor alle basisscholen uit de IJmond en een kennissessie over strategisch denken.”

“Wij gebruiken het schaaktoernooi als verbindende factor in de IJmond en in de steden waar we met Tata Steel Chess On Tour komen”, aldus Myra Rooselaar, voorzitter van het Tata Steel Chess Tournament. “Rabobank IJmond past daarom goed bij ons en deze nieuwe samenwerking stelt ons in staat om de sociaal-maatschappelijke activiteiten rondom het Tata Steel Chess Tournament nog verder uit te bouwen.”

 

Jeugdsimultaan

De jeugdsimultaan van de 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in het Telstar stadion op woensdag 16 januari 2019. Aanvang: 14.00 uur. Scholen die leerlingen willen aanmelden voor deelname kunnen dat doen door een e-mail te sturen aan: [email protected].

Staal en schaken: creativiteit en innovatie

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Tata Steel heeft diezelfde focus. Staal maken is een hightech proces met een cruciale rol voor innovatie. De medewerkers van Tata Steel werken voortdurend aan het bedenken van slimme oplossingen om processen en producten verder te verbeteren. Dat is waardoor het staalbedrijf erin slaagt om topproducten te leveren aan zijn klanten, waarmee die zich in hun markten kunnen onderscheiden. Tegelijkertijd levert Tata Steel door product- en procesinnovaties een bijdrage aan het realiseren van een duurzame samenleving.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing