Radio Beverwijk medewerkster Silvia Diemeer-Friso overleden

Door: Raimond Bos

Op dinsdagavond 15 september is Radio Beverwijk medewerkster Silvia Diemeer-Friso overleden. Silvia was sinds enkele jaren betrokken bij onze organisatie. Ze was beschikbaar als oproepkracht voor het verzorgen van telefoondiensten en heeft een belangrijke rol gespeeld in de organisatie van het project ‘Het Houten Huis’ in 2019.

Jarenlang werkte Silvia in het team van Intersport Veldhuis aan de Breestraat in Beverwijk. Omdat eigenaar Peter Veldhuis ook een bestuursfunctie had in de winkeliersvereniging, kwam Silvia al snel in beeld voor het assisteren bij de organisatie van evenementen. Ze bleek over veel organisatietalent te beschikken en dat leidde er uiteindelijk toe dat ze een eigen bedrijf begon: ViaSil Evenementen. Standhouders en bezoekers van de weekmarkt op woensdag kennen haar als de altijd goedgemutste en klantvriendelijke medewerkster van de informatiekraam, die ze samen met Radio Beverwijk vrijwilliger Ab Jenema verzorgde. Silvia was de drijvende kracht achter diverse evenementen in het stadscentrum en ook de Wijkertorenmarkt in de Grote Kerk werd mede door haar verzorgd.

Toen Radio Beverwijk haar in 2019 benaderde om zitting te nemen in het comité dat zich bezighield met de actie ‘Het Houten Huis’, was ze daar direct toe bereid. Dankzij haar goede contacten met de gemeente Beverwijk en diverse ondernemers, kon er snel geschakeld worden. Silvia regelde de benodigde vergunningen en bracht onze vrijwilligers in contact met de juiste mensen om het project goed te kunnen laten verlopen. Tegelijk nam ze ook het notuleren van de periodieke bijeenkomsten voor haar rekening en hield ze de vinger aan de pols door steeds te controleren wat de status van de lopende projecten was. Vele uren van haar vrije tijd heeft ze hierin geïnvesteerd, bovenop haar toch al drukke werkzaamheden voor haar eigen bedrijf.

Ongeveer anderhalf jaar geleden werd bij Silvia borstkanker geconstateerd. Een zware periode volgde, maar Silvia was een vechter en leek de strijd te gaan winnen. Helaas heeft de gevreesde ziekte opnieuw toegeslagen. Dit keer met fatale gevolgen. Radio Beverwijk verliest een zeer gedreven en sociaal betrokken collega met een warme persoonlijkheid. Silvia mocht slechts 50 jaar oud worden. Wij wensen haar man Ruud, de familie en andere dierbaren veel sterkte toe.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing