Realisatie nooduitlaat Dorpsweide van start

Door: Cor Beumer

WIJK AAN ZEE – Op maandag 19 maart start de gemeente Beverwijk met de aanleg van een nooduitlaat in de Dorpsweide (zijde Zeecroft) in Wijk aan Zee. Het college stelde hiervoor al in juli vorig jaar het ontwerp vast. Het werk duurt naar verwachting tot vrijdag 13 april.

De aanleg van deze leiding is onderdeel van het totale plan om het dorp te beschermen tegen wateroverlast. De leiding dient als nooduitlaat in geval van calamiteiten, zoals bijvoorbeeld een leidingbreuk. Naar verwachting wordt de nooduitlaat eens in de tien jaar gebruikt. De gemeente Beverwijk is al jaren samen met inwoners actief in het bestrijden van wateroverlast in Wijk aan Zee, met als uiteindelijke doel de sluiting van de overstort op het strand in 2015.

Nadat de aanleg is gerealiseerd, wordt de gras- en bovenlaag van de Dorpsweide hersteld. Daarna wordt het deel van de Dorpsweide waar gegraven is ongeveer twee maanden afgezet met een hekwerk om het ingezaaide gras de gelegenheid te geven om te groeien.

De aanpak van de gemeente is erop gericht om zoveel mogelijk regenwater, afkomstig van daken en wegen, rechtstreeks in de bodem te infiltreren. Hierdoor wordt de riolering ontlast en werkt deze beter

Omwonenden zijn schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl