Realisatie woonwijk Binnenduin van start

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Het college van B&W heeft een belangrijk besluit genomen over de realisatie van woonwijk Binnenduin (voorheen Westelijk Beverwijk). Begin 2012 kan gestart worden met de realisatie van het noordelijke deel van de nieuwbouwwijk. De ontwikkeling van de woningbouwlocatie is vastgelegd in een onherroepelijk bestemmings- en exploitatieplan. Inmiddels zijn deze plannen uitgewerkt in een beeldkwaliteitsplan en een voorlopig ontwerp inrichtingsplan voor het noordelijke veld rondom de Bankenlaan.

Binnenduin is de naam van het woongebied dat ontwikkeld gaat worden aan de westzijde van Beverwijk. Het gebied ligt nogal verscholen en is niet zichtbaar vanaf de weg. Je moet het weten te liggen. Het gebied heeft mede daarom haar unieke karakter behouden: een overgang tussen stad en natuur. De ‘verborgenheid’ garandeert rust, charme en exclusiviteit van dit stukje oud-Beverwijk. Anno 2011 heerst hier nog altijd de charme van weleer. Een stukje vergeten stad. Niet voor niets is gekozen voor slogan ‘wegdromen in een vergeten stukje Beverwijk’. In Binnenduin worden ongeveer 225 woningen gebouwd in het duurdere segment op ruime kavels in een omgeving met veel openbaar groen en water. Ook is sprake van de verkoop van vrije kavels. Hiervoor heeft het college een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Hierin staan de mogelijkheden en randvoorwaarden voor het gebied en per kavel aangegeven. Potentiële kopers kunnen hierop in één oogopslag de voor dit gebied specifiek geldende bouwmogelijkheden en randvoorwaarden per kavel overzien. In het beeldkwaliteitsplan zijn de kwaliteitseisen waar de woningen aan moeten voldoen uitgewerkt, voor met name het noordelijk veld.

Het plan wordt in drie fases ontwikkeld. Begonnen wordt begin 2012 met het ontwikkelen van het noordelijk plandeel ten noorden van de Bankenlaan. Onderdeel hiervan is de verkoop van acht kavels onder particulier opdrachtgeverschap door de gemeente. Kort voor de informatieavond op 14 februari 2012 worden de verkoopprijzen van de vrije kavels vastgesteld en wordt meer bekend over de wijze van inschrijving en de loting ter uitgifte van de percelen. Het verkooptraject kan vanaf dat moment beginnen. In de loop van 2013 wordt een start gemaakt met het zuidelijk veld ten noorden van de Zeestraat. Als laatste is het middenveld aan de beurt.

Op 14 februari 2012 is er een inloop informatieavond in het nieuwe Stadhuis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de informatieavond via www.woneninbinnenduin.nl. Op deze website vindt u tevens belangrijke documenten als het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, het inrichtingsplan en de kavelpaspoorten. Bellen kan ook: 0251 256256.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing