Reanimatiecursussen en workshops veiligheid in en rond het huis

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Welzijn Beverwijk en Rode Kruis IJmond slaan de handen ineen. In vijf locaties (Wijkcentrum Prinsenhof, Dorpshuis De Moriaan, Paviljoen Westerhout, Huis van Wijk-Wijk aan Duin en Jongerencentrum NUL251) worden het komende half jaar cursussen reanimatie en workshops over de veiligheid in en rond het huis gegeven. Het project Beverwijk Zelfredzaam is mogelijk door een subsidie van de gemeente Beverwijk.

De cursus reanimeren, waaronder het gebruik van een AED, is op 20 juni in Prinsenhof, op 26 juni in De Moriaan en op 27 juni in Paviljoen Westerhout. De cursus is van 19.30 uur tot 22.00 uur en kost 5 euro. Deelnemers ontvangen na de cursus een certificaat. Na de zomer zullen nieuwe reanimatiecursussen en de workshops ‘Veiligheid in en rond de woning’ worden gepland en aangekondigd.

Gerard van Leijenhorst, bestuurslid Hulpverlening Rode Kruis IJmond: ‘er zijn nog altijd mensen die niet weten wat ze moeten doen als iemand neervalt. Iedereen kan levens redden. Daarom is het goed dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren’. Saskia Verhagen, sociaal werker Welzijn Beverwijk vult aan: ‘het is prachtig dat de gemeente Beverwijk inwoners van onze gemeente stimuleert om een workshop te volgen. We zijn blij met de subsidie en met de samenwerking met Rode Kruis IJmond. We bundelen krachten’.

Meer informatie en aanmelden voor een reanimatiecursus: [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing