Rechtszaak Wijckerpoort 2 weken aangehouden

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Gisteren heeft bij de rechtbank in Haarlem het kort geding gediend, dat de gemeente Beverwijk had aangespannen om de toegang tot het parkeerterrein Wijckerpoort weer open te krijgen. De rechter heeft de zaak twee weken aangehouden en partijen de opdracht gegeven drie zoekrichtingen voor een oplossing voor de korte termijn te onderzoeken. 

Is er na de termijn van twee weken geen overeenstemming over een werkbare oplossing die de goedkeuring van alle betrokken partijen heeft, dan valt de keuze op een goedgekeurde mobiele slagboominstallatie en bepaalt de rechter welke partijen de kosten voor deze oplossing moeten dragen. Voor de langere termijn heeft de rechter de partijen een periode van vier maanden gegeven om tot een structurele oplossing te komen.

Tijdens de zitting heeft de gemeente het belang van een gratis parkeergelegenheid voor de bewoners, bezoekers en werknemers van het centrum benadrukt. Ook is gewezen op de verhoging van de parkeerdruk in de woonwijken ten gevolge van de huidige afsluiting van de Wijckerpoort. Tevens heeft de gemeente aangegeven dat de kosten van een oplossing voor de gemeente een belangrijk aandachtspunt zijn bij de keuze van toekomstig handelen.

Korte termijn oplossingen
Bij het kort geding zijn drie oplossingen naar voren gekomen, die openstelling van de Wijckerpoort op korte termijn mogelijk moeten maken of een alternatief bieden.

  1. Slagbomen verwijderen, spoorwegovergang beveiligen met AKI en aanrijroute verleggen, zodat automobilisten recht op de overweg aan rijden en goed zicht hebben op de knipperlichten.
  2. P&R-terrein Wijckermolen tijdelijk gratis openstellen voor alle gebruikers en hekken laten staan.
  3. Spoorwegovergang beveiligen met een mobiele slagboominstallatie.

De toegang tot het gratis parkeerterrein de Wijckerpoort is sinds woensdag 19 augustus 2015 afgesloten na een storing aan de spoorbomen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing