Regisseur Ron Toekook bij Filmclub IJmond in Prinsenhof.

Door: Ab Jenema

Filmclub IJmond heeft een speelfilm gemaakt, genaamd De Brief. Bijna alle leden hebben meegewerkt aan de productie en hebben er veel plezier hieraan beleefd.

Één van de lastigste taken is de regie. De regie vertaalt het verhaal in beelden en bepaald de opnames van de scenes. Gerben Sinjewel deed de regie namens de club.

Ron Toekook was dit jaar te gast bij de filmclub. Ron is sinds korte tijd voorzitter van Radio Beverwijk. De geboren en getogen Limburger woont sinds 2008 in de wijk Broekpolder. Ron heeft een media-achtergrond; hij studeerde journalistiek met radio als favoriete vak en afgestudeerd aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Ook werkte hij als cameraman voor documentaires, dramaseries en speelfilms. Vanaf 2006 trad Ron in dienst bij Tele2, waar hij verantwoordelijk werd voor de registratie en uitzending van de Eredivisie Live-voetbalwedstrijden. 

Geïnteresseerd in ons filmwerk bood Ron zich aan om bij de opnames te adviseren en mogelijk te regisseren. Hierop zei het Bestuur van de filmclub dus geen NEE.

Daarom hebben we Ron gevraagd of hij ons meer over zijn werk wil vertellen. Aan de hand van voorbeelden zal Ron zijn verhaal ondersteunen en laten zien hoe de film geloofwaardig wordt. Altijd makkelijk voor de filmer die een vakantiefilm, een reportage of een documentaire maakt.

Ron komt op bezoek bij Filmclub IJmond op dinsdagavond 31-oktober in wijkcentrum Prinsenhof.

Aanvang is: 20.00uur. de avond duurt tot 22.30uur.

De avond is gratis bij te wonen en graag melden bij Gerben Sinjewel via de e-mail: [email protected]  info: telnr.: 0251-215577

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing