Reis de wereld rond met Zomer op ’t plein

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Ook deze zomer zijn er in de foyer van het Kennemer Theater weer gezellige maandagmiddagen met leuke activiteiten voor senioren, op 1, 8 en 15 augustus. Per middag kun je meedoen aan twee workshops en tot slot is er elke keer een interessante lezing. Op 1 augustus ben je vanaf 13.30 uur weer welkom voor een kopje thee of koffie vooraf.

Daarna laat dansdocent Rachel je kennismaken met leuke, makkelijke dansbewegingen met Arabische invloeden. Ze laat dan ook de bijbehorende traditionele kostuums zien. Zo krijg je een mooi beeld van de cultuur en de tradities. En volgens woordkunstenaar Jacob Passander kan iedereen dichten. Ga samen met hem ‘op woordenreis’, via uitdagende opdrachtjes die de woordkunstenaar in jezelf naar boven halen. Je gaat niet alleen schrijven, maar ook voordragen. En hoe doe je dat dan? De lezing van vandaag gaat over Salomon van Ruysdaels in 1646 geschilderde ‘Gezicht op Beverwijk’. Over dit voor Beverwijk bijzondere en historisch belangrijke schilderij valt veel te vertellen. Daarbij neem je ook een duik in de geschiedenis van de schilderkunst en van de stad. Omstreeks 16.15 uur is er ter afsluiting nog een hapje en een drankje. Meedoen kost € 10,- per middag, inclusief de consumpties. Meer info en kaartverkoop via www.bibliotheekijmondnoord.nl en steeds na 13.00 uur bij de klantenservice in de bibliotheek. Telefonisch reserveren tijdens de openingsuren kan ook: 0251 – 228591.

Zomer op ’t plein 2022 is voor je georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, het Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk. Het werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Fonds Sluyterman van Loo.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing