Reis de wereld rond met Zomer op ’t plein

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op 15 augustus is in de foyer van het Kennemer Theater alweer de laatste van vier gezellige maandagmiddagen met leuke activiteiten voor senioren. Je kunt dan meedoen aan twee workshops en er is weer een interessante lezing. Vanaf 13.30 uur ben je al van harte welkom voor een kopje thee of koffie vooraf. Om 14.00 uur leert dansdocent Razeen je een door hem ontworpen dans.

Die bestaat uit een combinatie van danspasjes uit allerlei delen van Afrika. Zang- en musicaldocent Gabriella neemt je zingend mee op reis door de internationale musicalgeschiedenis. Ze vertelt je het een en ander over de geschiedenis van allerlei musicals. En je zingt samen met haar ook wat musicalliedjes, natuurlijk ook enkele uit Nederlandse musicals. Tot slot geeft schrijver / docent Lidewijde Paris de lezing 'Met boeken de wereld over'. Daarin gaat ze in op de vraag hoe dat nou eigenlijk werkt, (figuurlijk) op reis gaan via boeken. Hoe doen romans dat? Hoe brengen zij ons naar andere landen? Hoe komen die landen tot leven? En: waarom kiest een schrijver soms een ander land dan het eigen land? Waarom lezen wij bijvoorbeeld veel minder Japanse boeken dan Amerikaanse? Misschien kende je Lidewijde trouwens al van haar boekbesprekingen voor ‘Max Nieuwsweekend’ op radio NPO 1. Omstreeks 16.15 uur is er nog een lekker hapje en een drankje. 

Meedoen kost € 10,- per middag, inclusief de consumpties. Meer info en kaartverkoop via www.bibliotheekijmondnoord.nl en steeds na 13.00 uur bij de klantenservice in de bibliotheek. Telefonisch reserveren tijdens de openingsuren kan ook: 0251 – 228591.

Zomer op ’t plein 2022 is voor je georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, het Kennemer Theater en Stichting Welzijn. Het werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Fonds Sluyterman van Loo. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing