Reis de wereld rond met Zomer op ’t plein

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Ook deze zomer zijn er in de foyer van het Kennemer Theater weer vier gezellige maandagmiddagen met leuke activiteiten voor senioren: op 25 juli, 1, 8 en 15 augustus.

Op 25 juli kun je tijdens de inloop vanaf 13.30 vooraf even een kopje thee of koffie komen drinken. Vanaf 14.00 uur kun je dan meedoen aan twee leuke workshops. Muziekdocent Astrid neemt je mee op reis langs zomerse klassieke muziekthema’s. Je speelt daarbij op een boomwhacker, een melodisch percussie-instrument. En Yvonne geeft een tekenworkshop met softpastelkrijt met als thema Kleurrijke Mexicaanse volkskunst. Daarna geeft de Heemskerker Ronald van Dalfsen een lezing. Ronald volgde nooit een opleiding tot professioneel vertaler. Toch vertaalt hij in zijn vrije tijd al sinds 2014 boeken met vooral reisverslagen van Neil Peart (1952 - 2020), de beroemde schrijvende drummer van de bekende Canadese rockgroep Rush. Hij zal vertellen over zijn ervaringen met vertalen en zijn waardering voor goede vertalingen en vertalers. En natuurlijk ook over Neil Peart.

Ook komen de thema’s muziek in relatie tot reizen langs culturen aan bod. Omstreeks 16.15 uur is er ter afsluiting nog een hapje en een drankje. Meedoen kost € 10,- per middag, inclusief de consumpties. Meer info en kaartverkoop via www.bibliotheekijmondnoord.nl en steeds na 13.00 uur bij de klantenservice in de bibliotheek. Telefonisch reserveren tijdens de openingsuren kan ook: 0251 – 228591.

Zomer op ’t plein 2022 is voor je georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en het Kennemer Theater. Het werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Fonds Sluyterman van Loo.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing