Reisdocumenten te duur berekend

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Bij de behandeling van het vaststellen van de gewijzigde leges voor reisdocumenten is gebleken dat in de periode tot 9 maart 2014 in de gemeente Beverwijk voor reisdocumenten teveel aan leges in rekening is gebracht. Wie teveel betaald heeft kan het teveel betaalde geld ophalen in het stadhuis. Het gaat om maximaal 80 cent.

Vooruitlopend op de vaststelling van de maximum tarieven voor reisdocumenten door het Rijk, is door de gemeenteraad besloten de tarieven voor reisdocumenten te verhogen met de prijsindex van 1,6 %. Hierdoor zijn de leges hoger vastgesteld dan het Rijk voor ogen had en zijn er teveel kosten in rekening gebracht. Het gaat om € 0,80 voor een paspoort, € 0,75 voor een spoedlevering, € 0,65 voor een Nederlandse Identiteitskaart voor volwassenen en € 0,50 voor een Nederlandse Identiteitskaart voor kinderen.

Beverwijkers die tussen 1 januari 2014 en 9 maart 2014 een reisdocument hebben aangeschaft, hebben teveel betaald. Zij kunnen dit geld tot en met vrijdag 2 mei 2014 terugvragen in het stadhuis. Als zij zich met hun reisdocument melden bij de balie, krijgen zij een voorgedrukt formulier wat zij moeten ondertekenen. Zij krijgen het bedrag dan direct contant terug.

De openingstijden van het stadhuis zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 tot en met 16:00 uur, dinsdag van 09:00 tot en met 12:30 uur en donderdag van 09.00 tot en met 20:00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing