Rijbewijskeuringen CBR in Heemskerk

Door: Ab Jenema

Heemskerk- Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen 2 keer per maand bij De Vrijburcht medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.


Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00. 

Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,00.

De Procedure
De eerste stap is dat u een Gezondheidsverklaring koopt. 

Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring. 

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR.  Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg.

Afspraak maken
Dat kan gemakkelijk zelf via onze website of door tijdens kantooruren te bellen naar het landelijke afsprakenbureau 088 23 23 300.

Coulanceregeling 75 plus
Senioren die gebruik willen maken van de coulanceregeling, waardoor u max. 1 jaar met een verlopen rijbewijs mag blijven rijden, dienen nog dit jaar een Gezondheidsverklaring te kopen en op te sturen naar het CBR. Mogelijk wordt deze wel verlengd.  

De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd. 

De gezondheidsverklaring koopt u 4 of 5 maanden voor de einddatum van uw rijbewijs. In de meeste gevallen zult u dan geen gebruik hoeven te maken van de coulanceregeling.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing