Rijksstraatweg/Alkmaarseweg weer open voor alle verkeer

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Op 23 december wordt de afsluiting op de Rijksstraatweg opgeheven. De proef met de afsluiting voor autoverkeer op de Alkmaarseweg-noord/Rijksstraatweg wordt dan na vier maanden beëindigd. Vanaf dat moment geldt weer de verkeerssituatie, zoals die voor de proef was. De verkeersborden worden aangepast.

Evaluatie van de proef
In de komende periode gaan de gemeenten Heemskerk en Beverwijk de proef evalueren. Daarvoor worden de resultaten van de metingen en de enquêtes gebruikt. Voor en tijdens de proef zijn op diverse plaatsen metingen uitgevoerd. Omwonenden en gebruikers van de weg konden via enquêtes hun mening geven. Ook is er veel informatie opgehaald tijdens de informatieavond voor omwonenden op 17 december. Op basis van deze verzamelde informatie nemen de gemeenten Beverwijk en Heemskerk in januari/februari 2020 een besluit over de inrichting van de Alkmaarseweg-noord en de Rijksstraatweg.

Afspraak is afspraak
Wethouders Brigitte van den Berg (Beverwijk) en Gaatze de Vries (Heemskerk) hebben besloten de afsluiting van de weg op te heffen omdat de proef vier maanden zou duren. En “afspraak is afspraak”. “De komende weken gebruiken we om de overweldigende hoeveelheid reacties op de afsluiting samen met de metingen te verwerken. Vervolgens komen we met een onderbouwd plan hoe we verder gaan met de inrichting van de weg.”

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing