Rijrichting Breestraat wordt omgedraaid

Door: Bos Media Services

Nu rijden de auto's op de Breestraat nog richting Stationsplein, vanaf 22 september rijden ze de andere kant op.

BEVERWIJK - Op dinsdag 22 september 2015 start de proef voor een autoluwe Breestraat. Tijdens de proef met het omdraaien van de rijrichting wordt bekeken wat de invloed is op de Breestraat, de weggebruikers en de doorstroming op de omliggende wegen. 

In de periode van 22 september tot medio december 2015 wordt de rijrichting in de Breestraat tussen de Velserweg (Stationsplein) en de Bloksteeg voor gemotoriseerd verkeer omgedraaid. Het verkeer rijdt dan vanaf de Velserweg de Breestraat in. Het gedeelte tussen de Bloksteeg en de Jacob van Deventerstraat wordt afgesloten voor autoverkeer. In dit deel wordt een (brom)fietspad in twee richtingen aangelegd. De huidige laad- en losplaats, gehandicaptenparkeerplaatsen en het stopverbod vervallen. De laad- en losplaats verhuist naar de Bloksteeg. Doorgaand verkeer vanaf de Alkmaarseweg wordt via de Jacob van Devensterstraat-Graaf Janstraat naar de Wijckermolen geleid.

De proef begint tegelijk met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Velserweg. De daarvoor benodigde omleidingsroute is eenvoudiger als de rijrichting op de Breestraat wordt omgedraaid. Een goed moment om de proef te starten. De Velserweg nabij het Stationsplein wordt vanaf 22 september 2015 heringericht. Dit is de laatste fase van de herinrichting Stationsplein. De werkzaamheden duren naar verwachting een maand. De rijbaan van de Velserweg bij de kruising bij de Breestraat wordt smaller. Zo worden de kruising en de inrit veiliger en overzichtelijker. Daarnaast komt er een nieuwe voetgangersoversteek op de Koningstraat.

Na voltooiing van deze herinrichting wordt het laatste stuk van het Stationsplein ingericht. De oude rijbaan van het Stationsplein wordt verwijderd en de rode klinkers worden doorgezet. Verder komt er nog groen en een waterelement. Tijdens de werkzaamheden is de Velserweg vanaf het kruispunt Velserweg-Vondellaan-Halve Maan tot de kruising Velserweg-Breestraat afgesloten voor verkeer. Bestemmingsverkeer voor de Uitvaartverzorging IJmond, De Wilde ingenieursgroep en huize Akerendam kan gebruik blijven maken van de Velserweg.

Gemotoriseerd verkeer vanaf de Velsertraverse (Velserweg) en de Vondellaan richting de  Breestraat en de Koningstraat wordt omgeleid via de Halve Maan en een tijdelijke rijbaan over het Stationsplein naar de kop van de Breestraat en de Koningstraat. Ook vanaf de Wijckermolen kan gemotoriseerd verkeer via deze tijdelijke rijbaan de kop van de Breestraat en de Koningsstraat bereiken.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl