Ritmisch zomerconcert in Kasteeltuin Assumburg

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK - Aanstaande zondag 22 mei vindt het eerste gratis muziekoptreden plaats in de fraaie Kasteeltuin achter Slot Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk. Het zal er swingend aan toe gaan, want drumband Drumdemand en de Afrikaanse zanggroep Kuzola staan op het programma dat om 14 uur begint. 

De volgende concerten in de Kasteeltuin zijn op elke derde zondag in de maanden juni, juli en augustus. In september wordt afgesloten op de tweede zondag. Er staan weer veel afwisselende muzikale optredens van zangers, zangeressen, koren en bands uit de regio op het programma, zoals van de Donkeyland Band, koor De Vrolijke noot, het Opleidingsorkest van Tata Steel, coverband Serious Fun, Jacky's Choice, Britt van Coezand en The Rocking Robins.

Vorig seizoen zouden Drumdemand en Kuzola het programma afsluiten, maar door hevige regenbuien moest het concert helaas worden afgelast. Zij krijgen dit jaar een herkansing en mogen het seizoen openen.

Slagwerkgroep Drumdemand is een nieuwe percussiongroup gekleed in kostuums uit de jaren 1920-1940. De circa13 slagwerkers, bestaande uit snaredrums, bassdrums, cymbals en percussie, staan onder leiding van slagwerkdocent Fred Knijn. Het repertoire bestaat uit swingende herkenbare ritmes uit alle delen van de wereld zoals Afrika en Brazilië, maar ook de traditionele drumbandsound zal niet ontbreken.

Na ongeveer een half uur neemt De Afrikaanse zanggroep Kuzola uit Velsen-Noord het podium over. De 25-30 vrouwelijke koorleden brengen onder leiding van Toine Tune oud en nieuw repertoire ten gehore. In Afrikaanse liedjes wordt veel gebruik gemaakt van herhaling, vraag- en antwoordspel en improvisatie. Kuzola betekent passie en het koor onderscheidt zich dan ook door de dynamische manier van zingen. 

Het belooft een swingende middag te worden met deze bijzondere optredens, waarbij de Afrikaanse klanken en ritmes garant staan voor veel energie. Meer informatie is te vinden op www.kasteeltuinassumburg.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing